AFP: Discursul lui Netanyahu în Congresul SUA induce "în eroare" (Hamas)

R.S.
Internaţional / 25 iulie

AFP: Discursul lui Netanyahu în Congresul SUA induce "în eroare" (Hamas)

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a denunţat miercuri discursul rostit de premierul israelian Benjamin Netanyahu în faţa Congresului american, care, potrivit mişcării, a indus "în eroare" comunitatea internaţională, relatează AFP.

"Declaraţiile lui Netanyahu despre eforturile importante de a aduce înapoi ostaticii sunt o minciună totală şi induc în eroare opinia publică israeliană, americană şi internaţională, în timp ce el este singurul care a zădărnicit toate eforturile de a pune capăt războiului şi de a ajunge la un acord pentru eliberarea prizonierilor, în pofida eforturilor continue de mediere ale fraţilor noştri în Egipt şi Qatar", a indicat mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

"Victoria" Israelului va fi şi cea a Statelor Unite, a declarat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu în faţa unui Congres american divizat, cerând celor două ţări "să rămână unite" după mai bine de nouă luni de război în Fâşia Gaza, notează AFP.

"Pentru ca forţele civilizaţiei să triumfe, America şi Israelul trebuie să rămână unite", a afirmat el în Camera Reprezentanţilor, în aplauzele puternice ale aleşilor republicani.

"În Orientul Mijlociu, axa terorii Iranului provoacă Statele Unite, Israelul şi pe prietenii noştri arabi. Aceasta nu este o ciocnire de civilizaţii, ci o ciocnire între barbarie şi civilizaţie", a adăugat Netanyahu.

El a cerut Statelor Unite să continue să acorde Israelului ajutor militar, a vorbit despre o Gaza demilitarizată şi "deradicalizată" după război şi s-a declarat "încrezător" în rezultatul negocierilor pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, mai scrie AFP.

Liderul de dreapta israelian a fost aplaudat de zeci de ori de tabăra republicană, în timp ce peste 60 de aleşi democraţi, între care fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, au boicotat discursul.

Ei condamnă conduita premierului în războiul care a dus la zeci de mii de morţi în rândul palestinienilor - 39.145 conform unui ultim bilanţ al Ministerului Sănătăţii din guvernul Hamas - şi o catastrofă umanitară.

Mii de manifestanţi s-au adunat în faţa Capitoliului pentru a protesta împotriva sosirii la Washington a premierului Netanyahu, descris drept "criminal de război" pe mai multe pancarte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb