AFP: Zelenski primeşte susţinerea lui Biden şi Harris înainte să se întâlnească cu Trump

A.F.
Politică / 27 septembrie

AFP: Zelenski primeşte susţinerea lui Biden şi Harris înainte să se întâlnească cu Trump

Volodimir Zelenski, care a obţinut joi, la Washington o nouă anvelopă de ajutoare de la Joe Biden şi susţinerea Kamalei Harris, va avea vineri o întâlnire mult mai delicată cu Donald Trump, foarte critic faţă de ajutorul american masiv acordat Ucrainei, relatează AFP.

"Aşa cum ştiţi, Zelenski a cerut să mă întâlnească. Îl voi întâlni mâine (vineri) dimineaţî, către ora (locală) 9.45 (16.45, ora României), la Trump Tower", la New York, a anunţat joi fostul preşedinte şi candidat republican la fotoliul de la Casa Albă.

"Cred că voi fi capabil să închei rapid un acord între preşedintele (rus Vladimir) Putin şi preşedintele Zelenski", a avansat el, dând asigurări că nu vrea o "capitulare" a Ucrainei, aşa cum afirmă rivala sa democrată la fotoliul de la Casa Albă Kamala Harris.

Volodimir Zelenski urmează să se întâlnească cu Donald Trump asigurat de susţinerea administraţiei actuale, însă în mod evident îngrijorat de ajutorul american în cazul unei victorii a lui Donald Trump în alegerile de la 5 noiembrie, care se anunţă foarte strânse.

"Rusia nu va învinge", a lansat Joe Biden joi în Biroul Oval.

Zelensky took a break from his busy schedule of campaigning for Kamala Harris to secure another $2.4 billion from an elderly man who no longer seems to know where he is. pic.twitter.com/zn0GUUvpk6

- Russian Market (@runews) September 26, 2024

În vederea "ajutării Ucrainei să învingă", el a anunţat cu un pic mai înainte o "creştere a ajutorului în domeniul securităţii", însă fără unda verde sperată de Kiev pentru a trage către Rusia rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Statele Unite.

Harris with Zelensky at our White House!

Two dictators that got zero votes from their citizens because they had zero elections. He canceled his to remain in power.

Where's Biden? pic.twitter.com/EUCOBTR4UK

- ProudArmyBrat (@leslibless) September 26, 2024

"Susţinerea mea a poporului ucrainean este de neclintit", a declarat, la rândul său vicepreşedinta şi candidata deocrată la preşediţie Kamala Harris într-o întâlnire separată cu preşeintele ucrainean.

"CAPITULARE"

"Există oameni în ţara mea care ar vrea să forţeze Ucraina să abandoneze porţiuni largi din teritoriul suveran al acesteia, care cer Ucrainei să se declare neutră şi care cer ca Ucraina să renunţe la relaţii militare cu alte ţări. Aceste propuneri sunt aceleaşi cu cele ale (preşedintelui rus Vladimir) Putin şi nu sunt propuneri de pace. Acestea sunt propuneri de capitulare, ceea ce este periculos şi iresponsabil", a denunţat ea.

VP Harris points out that "there are some in my country who [want] to force Ukraine to give up large parts of its sovereign territory...these proposals are the same as those of Putin. Let us be be clear. They are not proposals for peace. Instead, they are proposals for surrender" pic.twitter.com/N6oFYvH1Hm

- Aaron Rupar (@atrupar) September 26, 2024

Ţinta acestor declaraţii este clară - fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă, care l-a atacat aprig pe Volodimir Zelenski în ultimele zile şi i-a reproşat că împiedică un "acord" care să pună capăt războiului.

Kamala Harris believes she speaks for all Americans when she pledges the unending support of the United States to Zelensky.

"Ukraine's fight matters to the people of America." pic.twitter.com/huH5FyBiM1

- Ian Miles Cheong (@stillgray) September 26, 2024

Presa americană scrie că fostului preşedinte nu i-a plăcut un interviu acordat de către Volodimir Zelenski revistei The New Yorker, în care liderul ucrainean declară că miliardarul "nu ştie cu adevărat cum să oprească acest război".

"Noi continum să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să încheie un acord, Zelenski", a denunţat miercuri, la un miting de campanie, Donald Trump.

"De fiecare dată când a venit în ţara noastră, el a plecat cu 60 de miliarde de dolari. Cred că este cel mai bun agent de vânzări de pe planetă", l-a ironizat fostul preşedinte.

"Acest război poate fi câştigat, iar o pace dreaptă poate fi încheiată, dar numai cu Statele Unite", a pledat şeful statului ucrainean, venit să-şi prezinte la Washington "planul victoriei".

AMENINŢARE NUCLEARĂ

Joe Biden a anunţat ţinerea în Germania a unui summit la nivel înalt al celor 50 de ţări aliate Ucrainei la 12 octombrie.

Democratul în vârstă de 81 de ani - marele artizan al susţinerii Ucrainei de către Occident după invazia Rusiei în februarie 2022 - a decis să desfăşoare în total un ajutor în valoare de opt miliarde de dolari.

Joe Biden, care va pleca de la putere în ianuarie, continuă astfel să cheltuiască din anvelopa de 61 de miliarde de dolari adoptată cu greu în aprilie de către un Congres divizat politic.

Joi dimineaţa, preşedintele ucrainean a fost primit la Congres de către liderii Partidului republican şi Partidului Democrat în Senat, care purtau amândoi cravate galbene şi cămăşi albastre, culorile Ucrainei.

Moscova, ale cărei trupe avansează în ultimele luni împotriva forţelor Kievului, a revendicat joi cucerirea Ukrainskului, un oraş din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.

Cucerirea Donbasului, un bazin industrial ucrainean din care face parte regiunea Doneţk, este "prioritatea numărul unu" a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. tump il besteleste pe zelenski ca nu vrea sa faca pace, adica pe cel cu tara invadata de rusi, ok sa zicem ca are un pic de dreptate, trebuia incercat ceva mai mult diplomatic, dar pe putin? nu, putin e laudat "they fight wars", l-au batut pe hitler, l-au batut pe napoleon. sa-i dam la putin orice , eventual si alaska dc o vrea.

    pt pace , nu de alta. si data viitore? ii mai dam ceva. si tot asa. 

    daca iese trump presedinte.... vai si amar de zelenski si ucraina... vai si amar de ele.

    o sa ii faca trump carne tocata de dat la caini 

    daca as fi zelenski cu toate mijloacele si fortele de care sunt in stare m-as impotrivi lui trump si pozitiei lui (sa ajunga presedinte sua).  

    o sa fie vai si amar de funduletele lor ucrainiene! se pune problema daca ucraina va mai exista dupa aprox 2 ani de "domnie" a lui trump.  

    Ban.Cher.Vali 

    1. Daca castiga Trump va fi jale in toata lumea libera. Ne intoarcem in Evul Mediu. Pentru rusi, iranieni si mai ales nordcoreeni nu este o problema pentru ca ei sunt acolo deja.

    In realitate conducatorul tradator al Ucrainei a declansat amenintarea militara impotriva poporului frate rus si a determinat inceperea luptei, pentru ca Germania sa castige al 2-lea razboi mondial.

    Asa cum a remarcat si Orban, cel mai lucid om politic al lumii de astazi, ucrainenii nu ar trebui sa lupte impotriva Rusiei. Conducatorii lumii de astazi sunt in mare parte recrutati de serviciil;e germane urmase ale Gestapo si servesc interesele Germaniei revansarde.  

    " Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este pregătită să devină "un pilon central" al apărării europene, în momentul în care Berlinul se pregăteşte să desfăşoare o brigadă în Lituania"  

    Rusia s-a retras din Europa Centrala si inclusiv din Lituania in mod pasnic. Germania a fost nevoie sa fie alungata de viteaza armata sovietica de peste tot unde a imputit cu cizmele ei raurile si plaiurile sfinte. Cine ameninta atunci Europa si Lituania, incat sa fie necesara prezenta trupelor Germane (de ocupatie) acolo.  

    Totul se desfasoara conform unui plan al serviciilor din Germania pentru castigarea razboiului al 2-lea mondial si va avea consecinte catastrofale pentru omenire.  

    Oameni, treziti-va. Situatia de acum este similara cu cea din anii 30- 40, cand Germania se pregatea de invazia Europei si Rusiei, de razboi si toti se ascundeau de realitate. Si dintre ei, oamenii inerti de atunci, au pierit zeci de milioane. Acum, cand va incepe din nou, o sa moara cateva miliarde.

     

    1. DE ACORD, SUNTEM IN ANII 30-40 dar imperialistii sunt rusii.

      mai rau, sunt imperialisti cu arme nucleare.

      din combinatia de fosti aliati Hitler si Stalin a iesit un serpisor mic numit Z- putin. nu trebuie lasat sa creasca mare. 

    Anul 2024 va fi un an deosebit de important pentru intreaga lume civilizata si democratica .Evenimentele se vor succeda cu repeziciune .Alegerile din SUA impreuna cu toate alegerile programate in anul 2024 ne vor arata un trend care daca va raporta cistigarea alegerilor de catre politicul Democrat si liberal vom asista la mari modificari in acesta lume paminteana .In Ucraina variantele ce pot opri confruntarea nu sunt foarte multe .Fie Occidentul primeste in NATO si UE Ucraina oferind rusilor o intelegere ce poate imparti Ucraina in doua parti nonsimetrice fie un imens teritoriu, situat ca si granita, va deveni un no mens land acolo unde nimeni nu va mai locui usa in usa . Daca intelegerea nu poate fi realizata atunci partea care va pierde conflictul fie va inscena un accident nuclear fie chiar va lovi tactic si nuclear acest teritoriu de separatie deja distrus de catre sovietici si unde nu se va mai locui niciodata . In acest razboi nimeni nu poate accepta sa piarda si asta va radicaliza totul daca nu va exista o minimala intelegere .Ucraina la nivelul actual de inarmare poate foarte usor sa alunge sovietele .Loviturile in spatele frontului soldate cu imposibilitata rusilor de a isi mai aproviziona linia intii alunga aceste trupe asa cum s-a intimplat si in cazul navelor maritime de lupta ce au plecat rapid .Batalia electorala in Rep .Moldova este si ea deosebit de importanta acolo unde referendumul pozitioneza statul vecin intr-o parte sau in cealalta parte .In Romania , asa cum ne arata boabele , alianta actuala la guvernare se va reface neexistind matematic alta varianta dupa terminarea alegerilor niciuna din parti nedorind sa se alieze cu AUR . Important este cine va intra in noul Parlament .La nivel de alegeri pentru desemnarea Presedintelui Romaniei PSD este impartit in trei intre Diaconescu ,Geoana si Ciolacu iar extrema dreapta este impartita si ea in trei intre Terches ,Simion si Sosoaca .La dreapta se afla doar USR si PNL dar avind in vedere scorul extrem de slab avut de USR in fostele alegeri si atasarea lui Nicusor Dan la PNL putem anticipa si scorul electoral final .Indiferent cum vrem sa impartim procentele PSD nu are mai mult de 35 de procente intentie de vot iar Dreapta romanesca nu are mai mult de alte 35 de procente impreuna .Extrema dreapta si UDMR plus altii acopera restul .Asadar a pozitiona un cistigator inca de la inceput este foarte dificil .Citeva mii de voturi pot face diferenta in turul întîi al alegerilor Prezidentiale .In turul doi mobilizarea societatii va determina cistigatorul .In acest tur doi numarul votantilor va fi imens .Daca luam in calcul prezenta mare in alegerile Europarlamentare si modalitatea de impartire a votului vom observa cine are cu adevarat sanse reale de a cistiga fotoliul de Presedinte .Cine poate creste ca si intentie de vot in Romania ?In Rep .Moldova daca Maia Sandu isi trece Referendumul si cistiga alegerile atunci Rusia iese din ecuatia politica a zonei .Ucraina devenita membra NATO si parte a UE este solutia imediata chiar daca pierderea unor teritorii (in fapt cistigam cu totii cei din Europa alte teritorii )poate fi neacceptabila .O linie de separatie si un statut special acordat Pen .Crimeea poate fi solutia totul facut concomitent cu integrarea partii din Ucraina fara cele 20 la suta din teritoriile ocupate .Europa si NATO european se extind astfel .Peste 30 de ani mai vedem .Germania deja isi asuma apararea Europei .In SUA nici macar Trump nu poate schimba jocul .Intilnirea de azi cu Zelenski poate fi momentul in care Trump isi va schimba discursul .Vedem dupa ora 17 ora Bucurestilor .Planul este matematic sustinut si Rusia are si ea prin Putin rolul ei .Cindva Putin ne-a zis cu exactitate .Viitorul omenirii este Germania .

    1. VESTUL E CIVILIZAT?

      DA,DACA NE ANALIZEAZAM NOI! 

      DACA NE ANALIZEAZA ASIATICII,sigur nu,cele 2 mari razboaie au fost in Europa cea civilizata! 

      cat de civilizata poate fi o natiune,ca,intre oameni civilizati,nu gasesti o solutie pasnica si trebuie sa pornesti razboaie de asemenea magnitudine,primul si al doilea!

      daca nu isi baga coada in Ua vestul civilizat,treburile se terminau in cateva luni,cu mult,mult mai putine victime de ambele parti,fara distrugerea sectorului energetic al UA SI MULTE ALTELE! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb