"AG2R" va intra pe piaţa pensiilor private obligatorii din România printr-un parteneriat cu "CNS Cartel Alfa"

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2007

Fondul francez de pensii AG2R va intra pe piaţa românească a pensiilor private obligatorii printr-un parteneriat cu Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, căruia grupul francez îi va acorda 10% din titlurile societăţii de gestiune, potrivit unui parteneriat aflat în curs de negociere între cele două părţi. "Deocamdată nu am semnat nici un acord de colaborare cu Cartel Alfa, dar negocierile sunt pe calea cea bună", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al AG2R România, Gilles Sohm, citat de Rompres. AG2R îşi propune să atingă un număr de 100.000 de participanţi după trei ani de activitate, pe piaţa românească a pensiilor, potrivit estimărilor lui Sohm.

România este prima ţară în care compania implementează o societate de pensii distinctă de cea din Franţa. Înafară de piaţa franceză, AG2R este prezentă în Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia şi Vietnam. "Piaţa pensiilor din România este foarte importantă pentru noi, în principal datorită dinamismului ei economic", a apreciat directorul general al AG2R România. AG2R România îşi va calcula riscurile în funcţie de vârsta participanţilor la fondul de pensii. "Pentru participanţii tineri ne vom stabili riscuri mai mari", a precizat Gilles Sohm.

Grupul francez AG 2R Prevoyance va investi 8 milioane euro pe piaţa românească a pensiilor private obligatorii. AG2R Prevoyance este unul dintre cele mai mari grupuri franceze care activează pe piaţa de asigurări şi pensii, având o cifră de afaceri de opt milioane euro, în 2006. 70% din cifra de afaceri este generată de domeniul pensiilor, compania având 5 milioane participanţi la fondurile de pensii, din care 2,7 primesc deja pensii. Activele companiei se ridică la 12 miliarde euro. Aderarea la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II de pensii private obligatorii), programată iniţial pentru luna august, a fost amânată pentru data de 17 septembrie, conform unei norme aprobate de Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb