AGA Asociaţiei Române a Băncilor a votat noua componenţă a Consiliului Director

T.B.
Bănci-Asigurări / 24 mai

AGA Asociaţiei Române a Băncilor a votat noua componenţă a Consiliului Director

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 24 mai 2024, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor preşedintelui, vicepreşedintelui şi a unor membri, se arată într-un comunicat al ARB, remis redacţiei. Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Bogdan Neacşu, ales pentru al doilea mandat în funcţia de Preşedinte al Consiliului Director, dna. Luminiţa Runcan desemnată ca Vicepreşedinte, membrii deja existenţi dl. Mircea Busuioceanu şi dl. Cristian Agalopol, la care se adaugă dna. Maria Rousseva pentru primul mandat, dl. Ion Stan şi dl. Cornel Stănescu fiind aleşi astăzi în calitate de membri pentru al doilea mandat consecutiv, se mai arată în comunicat.

Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Dl. Radu Graţian Gheţea ocupă funcţia de Preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu. Asociaţia Română a Băncilor reprezintă piaţa bancară din România de 33 de ani şi s-a extins prin includerea a 12 membri afiliaţi, companii non-bancare, punând astfel bazele unui parteneriat ce contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent şi de încredere în România, potrivit sursei.

Sistemul bancar este stabil şi solid, indicatorul de solvabilitate fiind de 22,90% în luna martie 2024. Activele industriei bancare au avansat cu 15,4% în ritm anual, până la 822,6 miliarde lei, potrivit datelor aferente lunii martie 2024. Sectorul bancar este parte din soluţie, asigurând finanţare pe baze sustenabile, economisire la dobânzi competitive şi produse şi servicii digitale, transmite sursa citată. Băncile contribuie la finanţarea afacerilor, a locuinţelor şi a proiectelor de investiţii pentru 2,3 milioane debitori, stimulând astfel creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Volumul creditelor noi acordate populaţiei şi companiilor s-a cifrat la 140 miliarde lei, la nivelul anului 2023, în creştere cu 10,41% comparativ cu volumul împrumuturilor noi accesate în anul 2022. Băncile facilitează economisirea, la dobânzi competitive în raport cu alte state, pentru atingerea obiectivelor financiare pe termen lung ale clienţilor. Astfel, 15,80 milioane deponenţi persoane fizice şi juridice deţin depozite ce se ridică la aproape 584 miliarde lei în luna martie 2024, în creştere cu 11,4% în ritm anual, potrivit datelor ARB.

Instituţiile de credit rămân preocupate de intensificarea digitalizării cu asigurarea securităţii cibernetice pentru eficientizarea costurilor şi creşterea satisfacţiei clienţilor. ARB continuă să dezvolte programe şi campanii, în numele băncilor, cu scopul de a creşte nivelul de cunoştinţe financiare din România. Asociaţia Română a Băncilor a contribuit la elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară şi va implementa, alături de autorităţi, programele de educaţie financiară. Preşedintele României a conferit Asociaţiei Române a Băncilor Ordinul "Meritul Industrial şi Comercial" în grad de "Ofiţer" în semn de apreciere pentru contribuţiile la promovarea educaţiei economice şi financiare, prin diseminarea cunoştinţelor specifice în dezvoltarea comportamentelor economice responsabile, transmit reprezentanţii ARB.

Asociaţia Română a Băncilor este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - Reţeaua Internaţională de Educaţie Financiară, a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European şi a 26 de organisme naţionale lucrative privind dezvoltarea şi perfecţionarea cadrului economic, arată datele comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. suma hotilor este o constanta de 34 ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb