AGA NU A AVUT CVORUM  Alegerile SIF Oltenia, lăsate pe mâine

Diana Enache
Piaţa de Capital / 19 aprilie 2013

Adunarea Generală a Acţionarilor SIF5 Oltenia nu a întrunit cvorumul necesar pentru a supune la vot alegerea membrilor Consiliului de Administraţie. Potrivit informării societăţii, astăzi, la prima convocare au participat acţionari deţinând 26,03% din capitalul social al SIF5, cvorumul necesar pentru desfăşurarea AGOA fiind de 50%.

Astfel, Adunarea Generală se amână pe mâine.

Acţionarii SIF5 vor avea de ales, la a doua convocare, şapte din 13 candidaţi, cărora să le încredinţeze un mandat în Consiliul de Administraţie.

Dintre candidaţi, şapte fac parte din actualul Consiliu de Administraţie al societăţii, restul fiind propuşi de mai mulţi acţionari, printre care omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul Doraly, şi un fond administrat de Franklin Templeton.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Tudor Ciurezu, îşi doreşte un nou mandat de administrator, alături de el aflându-se alţi şase membri din actualul CA, respectiv, vicepreşedintele Anina Radu, Gheorghe Blidaru, Petre Ghibu, Dumitru Tudor şi Lucian Buşe.

Pe lista candidaţilor se află şi Elena Caliţoiu, director în Direcţia Plasamente şi Managementul Riscului la SIF Oltenia.

Fondul Templeton Developing Markets Trust, administrat de Franklin Templeton, l-a propus pe Cristian Buşu, director economic şi membru în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, iar proprietarul Doraly, Gheorghe Iaciu, l-a propus pentru un loc în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia pe economistul Gabriel Vasile.

În luptă a intrat şi Ana Bobircă, economist conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, la propunerea fondului de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund.

Producătorul de materiale plastice Prodplast, controlat indirect de omul de afaceri Florin Pogonaru, a propus-o pentru un loc în Consiliul de Administraţie pe Daniela Toader, care activează în cadrul firmei de private equity Axxess Capital.

Lista candidaţilor este completată de un director regional al Băncii Transilvania, Doru - Dorel Pătraşcu, şi de Margareta Racoviţă, fost consilier al preşedintelui SIF5.

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a propus Adunării Generale a Acţionarilor acordarea de dividende în sumă totală de 75,4 milioane lei din profitul realizat în 2012. Astfel, dividendul brut propus este 0,13 lei/acţiune, ceea ce reprezintă o rată de distribuire de 85,34% din total profit net realizat în exerciţiul financiar al anului 2012.

Dividendul brut propus a fi distribuit acţionarilor SIF Oltenia reprezintă o rentabilitate de 10,08%, calculată la preţul mediu de tranzacţionare pentru anul 2012. Distribuirea dividendelor va avea loc începând din luna septembrie a acestui an.

Pe ordinea de zi se mai află aprobarea situaţiilor financiare pentru anul trecut, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, precum şi a strategiei SIF5 pentru 2013.

Acţionarii vor supune la vot şi nivelul indemnizaţiei administratorilor pentru mandatul 2013-2017.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a limitat de la 8,78% la 5% drepturile de vot în AGA la SIF Oltenia pentru Erste Group Bank, BCR şi şase fonduri de investiţii şi de pensii din acelaşi grup, întrucât aceşti acţionari au depăşit pragul maxim legal de deţinere, de 5% din acţiuni.

Potrivit CNVM, Erste Group Bank ar acţiona concertat cu Banca Comercială Română, Business Capital for Romania-Opportunity Cooperatief, Romanian Equity Partners Cooperatief, cu un fond de pensii private BCR, fondul de pensii facultative BCR Plus, precum şi cu fondurile de investiţii BCR Dinamic şi BCR Expert.

Tot marţi, CNVM a dispus, printr-o ordonanţă, ca acţionarii respectivi să îşi reducă participaţia la 5%, în termen de trei luni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O furtuna intr-un pahar cu apa.Sunt deja facute jocurile...

    Nu integ pana unde poate merge nesimtirea omeneasca:vor sa conduca si cei care nu detin actiuni.

    Ciurezu, Radu,Busu,Bobirca,Toader,Ghibu si poate Tudor sau Calitoiu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb