Actualizare - ANALIZĂ XTB: Donald Trump a speriat investitorii cu războiul comercial. Indicii bursieri s-au prăbuşit în "Ziua Eliberării"
---
---
---
---
Actualizare - Dolarul se depreciază după ofensiva vamală a lui Trump
---
Actualizare - UE intenţionează să "atace" serviciile digitale americane în războiul comercial cu Trump
---
Actualizare - Bursele europene scad pe fondul tarifelor anunţate de Trump; roşu la BVB
---
Actualizare - Adrian Năstase: "Trump a hotărât să arunce în aer comerţul mondial"
---
Actualizare - Siegfried Mureşan: "Niciodată, în ultimii 100 de ani, izolarea economică nu a dus la bogăţie"
---
Actualizare - Marcel Ciolacu: "Vom proteja companiile româneşti de efectele noului război comercial al tarifelor vamale"
---
Actualizare - China restricţionează investiţiile companiilor în SUA, pe fondul tensiunilor comerciale
---
Actualizare - Ursula von der Leyen: "UE este pregătită să răspundă tarifelor lui Trump"
---
Actualizare - Victor Negrescu: "Tarifele anunţate de Donald Trump afectează direct România"
---
Actualizare - Senatul SUA se opune simbolic tarifelor impuse de Trump Canadei
---
Actualizare - Premierul canadian promite să riposteze la tarifele vamale ale lui Trump
---
Actualizare - Aurul atinge un nou nivel record după anunţurile de tarife vamale ale lui Trump
---
Actualizare - Premierul italian Giorgia Meloni spune că tarifele SUA sunt "greşite"
---
Decizia preşedintelui american Donald Trump de a impune taxe vamale de bază de 10% tuturor ţărilor, cu tarife mai mari pentru Uniunea Europeană şi alte state, a stârnit reacţii imediate pe plan internaţional.
Liderii mai multor ţări au condamnat măsura, considerând-o o ameninţare pentru comerţul global. Premierul australian Anthony Albanese a calificat tarifele drept "nejustificate", iar Brazilia a adoptat o "lege a reciprocităţii" pentru a putea răspunde economic. Germania şi Irlanda au cerut Uniunii Europene un răspuns ferm, în timp ce Italia a avertizat că această decizie ar putea duce la un "război comercial" dăunător pentru toată lumea.
Marea Britanie a optat pentru dialog şi încearcă să negocieze cu Washingtonul pentru a reduce impactul noilor tarife. Japonia a criticat măsura, numind-o "extrem de regretabilă", iar Columbia a avertizat că o asemenea politică ar putea afecta chiar şi economia americană.
Reacţiile internaţionale arată o opoziţie puternică faţă de decizia SUA, iar multe guverne analizează în prezent opţiuni pentru a contracara efectele noilor taxe vamale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de esop în data de 03.04.2025, 16:12)
La ce sa ne asteptam ? Ar trebui cu totii sa punem intrebarea cruciala ? Oare cine profita politic , economic si militar dupa ce razboiul din Ucraina nu se opreste si Trump declara un razboi economic in intreaga lume ? Efectele razboiului din Ucraina sunt cunoscute .Distrugerea vechilor echipamente militare aflate in Europa , desprinderea si separarea UE de Rusia lui Putin , posibilitatea inarmarii Germaniei si a intregii Europe la standarde exceptionale ,refacerea Imperiului si federalizarea UE totul pe linga unitatea creeata in rindul statelor membre UE si a aliatilor ei .Din urma vine Trump si impune natiunilor lumii taxe .De data asta toate natiunile lumii lovite de aceste masuri , ce au devenit extrem de nepopulare peste tot in lume , se unesc .In UE toate natiunile membre si riveranii nu mai au de ales .Deciziile luate la centru si respectarea lor devin cutuma .Imensle sume de bani puse in joc si eliminarea posibilitatii ca SUA sa acceseze , ca parte aceste fonduri imense totul mergind catre inarmarea cu tehnologie europeana, cauzeaza aparitia altor cutume .Curind ,intrega Europa si altii ,vor avea unitar accesul la achizitia de armament European si la dezvoltarea de noi tehnologii ce vor aparea ca parte a noii revolutii militaro- industriale .Vorbim despre niste sume de ordinul citorva trilioane de euro .Pe de alta parte separarea si de SUA , dupa ce Trump va incerca fara rezultat sa sparga NATO, economic si militar dar si tehnologic va impacta dezvoltarea SUA ce va fi nevoita sa ia totul de la capat nimeni nestiind care va fi acel capat .Din cite bine vedem marea cistigatoare este UE si aliatii ei care , pe masura ce dolarul nu mai prezinta garantii , va inunda piata mondiala cu moneda proprie numita euro .Diferenta este uriasa .SUA incearca ,pe model Ceausescu, sa isi platesca datoriile impunind taxe in timp ce UE consuma planificat si etapizat imense sume de bani prin PNRR si acum prin noul program de inarmare .Finalul il stiti deja .
1.1. Vorbesti prostii (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Anonim în data de 04.04.2025, 06:53)
Vorbesti prostii. 90% din tehnologia militara de varf se cumpara din America. Crezi ca aia care au lipit dopu de sticla vor produce peste noapte drone si F35? Vezi de drum...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2025, 18:38)
Criza, criza!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2025, 19:02)
Ce misto,in criza se fac marile afaceri,
cei cu informatii "serioase"
let's go Trump !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2025, 18:40)
Idiotul de Puțin a dereglat primul mecanismul economic mondial.
Idiotul de trump, prieten a lui Puțin, definitivează criza.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2025, 19:04)
Plangem amarnic dupa,
desteptul Biden si fantastica Kamala Harris,
care a produs numai bunastare economica,mai ales Europei.