Agenţia Chineză de Promovare a Investiţiilor îşi va deschide o reprezentanţă în România

A.D.
Ziarul BURSA #Companii / 12 noiembrie 2008

Agenţia Chineză de Promovare a Investiţiilor îşi va deschide o reprezentanţă pentru Europa de Est şi Balcani în Bucureşti, a anunţat vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Nicolae Vasile, conform unui comunicat al CCIB. Reprezentanţii CCIB s-au întâlnit cu cei ai unei delegaţii chineze conduse de vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole din Provincia Hubei, Dazhao Yu.

CCIB intenţionează să colaboreze cu organizaţii similare din diversele provincii din China, în domenii precum construcţiile, indus­tria textilă, a materialelor de construcţii, industria energetică, în special cea bazată pe resurse regenerabile, telecomunicaţiile şi producţia de componente pentru telecomunicaţii, agricultură, în special cea ecologică.

"Având în vedere faptul că activitatea CCIB este orientată în mare parte către realizarea de proiecte europene, dorim să accesăm împreună fonduri europene. De altfel, suntem convinşi că vom reuşi să identificăm multiple posibilităţi de cooperare", a declarat preşedintele CCIB.

În prezent, prin intermediul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie ICECHIM, Provincia Hubei din China derulează un proiect de colaborare axat pe dezvoltarea de pesticide biologice pentru agricultura ecologică.

ICECHIM intenţionează să extindă colaborarea cu partea chineză şi în domeniul reducerii bioxidului de carbon din atmosferă, prin metoda "sechestrării în culturi de alge", a afirmat directorul general al ICECHIM, Sanda Velea. Reprezentantul institutului de cercetare a participat la întâlnirea reprezentanţilor CCIB cu cei ai delegaţiei chineze. În prima jumătate a anului viitor, CCIB va organiza o misiune economică în China, prilej cu care va fi perfectat un acord de colaboare cu Camera de comerţ din Provincia Hubei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb