Agenţii de presă: "Budăi, prins la frontieră într-o maşină care figura furată din Belgia"

T.B.
Politică / 17 decembrie 2023

Agenţii de presă: "Budăi, prins la frontieră într-o maşină care figura furată din Belgia"

Fostul ministru PSD al Muncii Marius Budăi a fost surprins la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, la intrarea în România, într-o maşină care figura ca fiind furată din Belgia, informează hotnews.ro. Budăi se afla în autoturism alături de un deputat PSD, căruia îi şi aparţine autoturismul, potrivit sursei menţionate. Fostul ministru a spus că maşina a fost cumpărată de către colegul său de partid în toamna lui 2016, "de bună-credinţă", iar de atunci a circulat cu ea fără să ştie şi fără să fie anunţat de către autorităţi că figura ca fiind furată: "Este o problemă, voi vorbi cu ministrul de Interne", relatează sursa citată.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, la punctul de trecere a frontierei Sculeni din judeţul Iaşi, pe sensul de intrare în ţară, unde la controlul documentelor poliţiştii de frontieră că un autoturism Audi A6 înmatriculat pe numele deputatului PSD Dan-Constantin Şlincu figura ca fiind furat din Belgia, transmite hotnews.

În maşină se aflau Marius Budăi şi deputatul Dan-Constantin Şlincu, proprietarul maşinii, conform sursei.

În acest caz, a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de tăinuire, iar maşina a fost oprită la PTF Sculeni, menţionează sursa citată.

Poliţia de Frontieră a transmis un comunicat despre acest incident, fără a preciza însă numele persoanelor care se aflau în maşină, precizează hotnews:

""Sâmbătă,16.12.2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism marca Audi A 6 înmatriculat în România. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile din Belgia la data de 05.01.2016.

În autoturism se aflau doi cetăţeni români, maşina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceştia, în anul 2015.

În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire"."

Fostul ministru Marius Budăi a reacţionat într-o intervenţie la Digi 24, spunând că nici el şi nici proprietarul maşinii, deputatul PSD Dan-Constantin Şlincu, nu au ştiut că maşina figura ca fiind furată, transmite hotnews:

"Exclus (să fi ştiut). De unde să ştiu? Eu eram pasager în maşina proprietate personală a colegului meu. Dumnealui a arătat toate actele la vamă, cred că şi contractul de cumpărare.

El a cumpărat maşina în toamna lui 2015, anterior momentului semnalării furtului.

Este o chestiune gravă, voi vorbi cu ministrul de Interne, cu specialiştii din Ministerul de Interne.

Mi se pare foarte grav ca timp de opt ani această maşină să fie dată furată, iar proprietarul, care a cumpărat-o de bună-credinţă, să nu fie informat.

Colegul meu a cumpărat maşina de la o doamnă din Galaţi, cred, în 2015, undeva în toamnă. Doamna o adusese din Belgia în vară (2015), după care în ianuarie 2016 maşina a fost introdusă în sistemul european ca fiind furată.

Colegul meu a circulat cu această maşină, a dat bani pe ea, nu a ştiut nimic, nu l-a anunţat nimeni", a declarat Budăi, la Digi 24.

El a mai spus că atât el, cât şi deputatul cu care era în maşină au crezut că este o farsă atunci când li s-a comunicat la frontieră că maşina este furată, conform sursei citate: "Colegul meu la început a râs, apoi au venit lucrătorii din vamă, ne-au explicat care este situaţia".

Marius Budăi a demisionat din funcţia de ministru al Muncii în luna iulie, în urma scandalului privind "azilele groazei", informează hotnews.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Domnii de la interne uita sa spuna ca genul de furt descris mai sus este o practica larga….

    se fac rate la masini de lux in tari straine… se vand de buna “credita” indoielnica… si “proprietarul” strain nu declara “furtul” imediat… asteapta sa treaca dimp si “vama”… si in tarziul ceas declara si furtul… 

    e plina romania de asemenea patanii… tare e mirarea ca sunt sigur si organizatii de romani si turci si nemti implicati in reteaua asta de furt… 

    Poate vedem si noi la tv ceva areatari… ca e plina politia de dosare de acest gen.. ce nu gasesc rezolvare… unde si oameni de buna credinta cad in asa plase… 

    s c c r e t 

    1. ps: turci = sunt samsarii de auto la nemti…

      s c c r e t 

      implicati si in povestile cu “bunica/garajul/tamara”…

      masini cu km mic… uite atat de mic… dat in spate cu un “ac mic”… si vandut masini cu povesti frumoase… chiar si de la fata locului… a cui locului?! a “bunicii”… exact din fata garajului ei… adresa nume in cucuieti intalnire si achizitie masina “rara/oportunitate”… multi prosti cazuti in capcane.. 

      iar la verificari in tara sau interlop pasininimplicate in accidente si altele… 

      s c c r e t 

      ...

    Buudai era doar pasager in masina aia. N-a furat, n-a vandut sau cumparat o masina furata. Slincu e cel care are probleme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb