AGENŢIILE DE PRESĂ: Coreea de Sud lansează campania pentru alegerile legislative din 15 aprilie

F.D.
Internaţional / 2 aprilie 2020

Coreea de Sud lansează campania pentru alegerile legislative din 15 aprilie

În Coreea de Sud a început joi campania oficială pentru alegerile legislative din 15 aprilie şi este de aşteptat ca evaluarea răspunsului guvernamental la pandemia cu noul coronavirus să constituie o temă majoră, relatează Yonhap şi Kyodo.

Scrutinul, la care sud-coreenii şi-i vor alege pe cei 300 de membri ai Adunării naţionale (parlament unicameral), este privit ca un barometru al sentimentelor alegătorilor înaintea alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în 2022. Preşedintele Moon Jae-in a fost învestit în mai 2017.

În Coreea de Sud, epidemia nu doar că a pus capăt activităţilor convenţionale de campanie, dar a şi distras atenţia alegătorilor de la promisiunile electorale şi candidaţii partidelor politice, scrie Yonhap.

Principalele două partide rivale, Partidul Democrat (DP), la putere, şi Partidul Viitorul Unit (UFP), de opoziţie, se vor concentra pe durata campaniei oficiale asupra modului în care a gestionat guvernul epidemia şi consecinţele ei economice, apreciază analiştii.

Primul le-a cerut alegătorilor să susţină demersurile guvernamentale de a ţine sub control coronavirusul şi de a minimiza impactul economic al epidemiei, în timp ce UFP a evocat nevoia de a "judeca" guvernul pentru că nu a controlat epidemia în faza iniţială şi pentru abordarea problemelor economice create.

Unul din cele mai contestate "câmpuri de luptă" electorală este capitala Seul şi zona metropolitană, unde se vor decide jumătate din cei 253 deputaţi aleşi direct (uninominal, celelalte 47 fiind atribuite prin vot proporţional). În districtul Jongno din centrul capitalei, o circumscripţie-simbol pentru politica sud-coreeană, se anunţă o luptă strânsă între fostul premier Lee Nak-yon din DP şi preşedintele UFP, Hwang Kyo-ahn.

Amândoi sunt consideraţi potenţiali candidaţi în cursa prezidenţială din 2022 pentru alegerea succesorului lui Moon şi în momentul de faţă Lee pare mai bine plasat decât Hwang, notează Kyodo.

Partidul de guvernământ a anticipat că la scrutinul din 15 aprilie va câştiga în 132 de circumscripţii din toată Coreea de Sud, iar UFP, conservator, are în vedere 124-130 mandate alese prin vot direct.

Între timp, autoritatea electorală se ocupă de siguranţa alegătorilor şi igienizarea secţiilor de vot, în contextul crizei create de COVID-19. Potrivit Comisiei electorale centrale, 72,7% dintre alegătorii din ţara cu 51,2 milioane de locuitori au afirmat că vor vota la 15 aprilie, cu 8,8% mai mulţi decât la legislativele din 2016.

Numărul total al cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în Coreea de Sud este de 9976, cu 169 de decese, potrivit ultimului bilanţ oficial comunicat joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb