AGENŢIILE DE PRESĂ: Susţinătorii loiali ai Kremlinului, încântaţi de un Putin "pentru totdeauna" la putere

F.F.
Internaţional / 11 martie 2020

Susţinătorii loiali ai Kremlinului, încântaţi de un Putin "pentru totdeauna" la putere

Susţinătorii loiali ai Kremlinului îşi clamau satisfacţia miercuri, după o nouă lovitură de teatru a lui Vladimir Putin, care şi-a deschis calea rămânerii la putere până în 2036 - un "puci" în opinia opozanţilor, relatează AFP.

Acest amendament al Legii fundamentale, adugat marţi, spre surpriza generală, unei reforme constituţionale mai vaste, îi va permite celui mai puternic om din Rusia să-şi "repornească" de la zero contorul mandatelor prezidenţiale, pentru a-i da dreptul să candideze în 2024 şi 2030. Curtea Constituţională urmează să valideze această manevră.

Adoptată - în a treia lectură - miercuri de către deputaţi, şi de către Camera superioară a Parlamentului rus joi, reforma - care include o consolidare a prerogativelor prezidenţiale, măsuri sociale şi principii de societate conservatoare - este necesarr să fie aprobată de două treimi dintre parlamentele regionale, iar apoi supusă unui "vot popular" la 22 aprilie.

Aliaţii politici ai preşedintelui şi-au exprimat bucuria faţă de perspectiva rămânerii la putere a lui Putin, în vârstă de 67 de ani, aflat la comanda Rusiei de 20 de ani.

Loialul primar al Moscovei Serghei Sobianin a subliniat astfel "stabilitatea" puterii împotriva inamicilor "interni şi externi" ai Rusiei, care "încearcă să ne submineze independenţa şi economia".

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a apreciat că reforma "va consolida ţara". Preşedinta Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, Valentina Matvienko a dat asigurări că alegerile din 2024 nu sunt "jucate dinainte".

În opinia criticilor puterii, această măsură-surpriză dovedeşte că Putin intenţionează să rămână pe termen nedeterminat la Kremlin, chiar dacă a dat asigurări cu privire la contrariu în trecut.

Unii au denunţat decizia de marţi a lui Sobianian de a interzice adunările de peste 5.000 de persoane - oficial din cauaza epidemiei noului coronavirus.

Acest anunţ a fost făcut imediat după ce opoziţia a anunţat că vrea să defileze în martie la Moscova, teatrul în vară al unor vaste manifestaţii reprimate.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. cand pleaca Putin (2036) incepe procesul ruperii in bucatele a rusiei

    dureaza 4 ani (pana in 2040) si e scenariul e pur si simplu perfect!

    Rusia va fi stearsa de pe fata pamantului!  

    1. iar aberezi cu spume? Vei fi mort tu de Cov19 pana atunci,

      :) nu, eu mai am pana mor.

      si nu, nu aberez cu spume.  

      Rusia e ca si rupta si disparuta de pe harta Lumii dupa 2040. Vei vedea daca ai o varsta destul de tanara.  

      Putin prin excesul de autoritate de acum asigura dinamitarea Rusiei in viitor. Il felicit pentru toate greselile pe care le face si pentru admiratia netarmuita pentru Stalin.  

      Putin e un mare dobitoc, e efectiv un anti-om de stat. Isi distruge propria tara si isi trateaza vecinii ca un mini-hitler.

      El si tara lui vor plati adanc.  

      Poate crapa Putin pana atunci.Nimeni nu e imun la boli,nimeni nu e nemuritor!Numai Dumnezeu stie care si cand da coltul.

    Trist este că nu este ignorat și izolat ca șef de stat de toate statele lumii.Alta era situația dacă Federația Rusă abroga Constituția și se declara imperiu.Cu Țar pe viață. Putin, în prezent președinte (20 de ani, și mai vrea) votat de popor... prin alegeri (libere?).... Să o rușine și o pată pe obrazul statelor democratice!

    1. Oare au dreptul românii să critice longevitatea lui... Putin-multe-mandate.?? *. Cum au putut să îl voteze (87% x 2 ori) pe... Ion Ilici ILIci-escu, alias Lovitură-de-stat, și să îi dea un mandat (în plus) neconstituțional.? . Epoca mineriadelor, a scufundării în mlaștina-roșie, a transformării în cu... creierul-bine-spălat.!!! și a plasării țării în coada statelor democratice în mai toate domeniile, dar pe primul loc la... " fuga în lume".

      S-a.. 'omis'... în ce este transformat ex-omul de tip nou, creat înainte de 1989 ; într-un alt fel de tip de om indoctrinat și votant captiv cu aceeași ideologie. Știți cum i se spune pe la mitinguri și manifestații.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb