Agerpres: "Ciucă - discuţii cu premierul moldovean şi preşedintele Parlamentului de la Chişinău"

T.B.
Politică / 15 decembrie 2023

Agerpres: "Ciucă - discuţii cu premierul moldovean şi preşedintele Parlamentului de la Chişinău"

Preşedintele Senatului, liberalul Nicolae Ciucă, a avut o convorbire telefonică, joi seară, cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, au precizat pentru AGERPRES surse politice, informează sursa citată.

Conform surselor citate, Nicolae Ciucă i-a asigurat pe cei doi lideri că România va fi în continuare principalul avocat al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, relatează agerpres.

De asemenea, el le-a transmis lui Dorin Recean şi Igor Grosu că aşteaptă să îi revadă curând pentru a discuta paşi concreţi în această nouă calitate pe care Republica Moldova o are în raport cu Uniunea Europeană, au arătat sursele citate.

Liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, după ce în luna noiembrie Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens, au transmis AFP şi Reuters, informează agerpres.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care prezidează Summitul UE de la Bruxelles, potrivit sursei indicate.

''Un semnal clar de speranţă pentru cetăţenii acestor ţări şi pentru continentul nostru'', a scris Charles Michel pe platforma X (fosta Twitter), conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Singurul roman adevarat ce trebuie votat deindata .Doar nu o sa votam cacealmistii si guristii de serviciu ce taie frunza la ciini si se altura rusnacilor mari doritor de bunuri romanesti .Banii intra cu lopata .Romania creste ca Fat frumos din Lacrima intr-o zi cit alti in sapte .PIBul creste ,pensiile cresc , salariile aidoma iar untura ne da peste nas de atita bunastare niccind atinsa de natiunea romana .Mai ieri parca mincam doi pui la punga de grasi ce erau numiti „fratii Petreus „ si beam„nechezol” de ne cadeau dintii mai ceva ca ai de la fierastraie . Tigari nu aveam , berea era pe sponci , zaharul si uleiul basca si carnea era cartelata , cit despre Wiski sau Martini nici nu se vorbea ,iar despre benzina abia de aveai voie sa faci doua plinuri pe luna .Cum naiba sa votezi partidele de extrema ce vor sa ne reintegreze in URSS.Pusche pe limba .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb