Agista deţine aproape 7% din Bittnet

G.D.
Piaţa de Capital / 20 septembrie 2022

Nicolae Kovacs, CEO Agista

Nicolae Kovacs, CEO Agista

Agista, fond românesc de investiţii, în curs de autorizare, care investeşte în IMM-uri locale cu scopul de a le lista la bursă şi a le face performante pe piaţa de capital, a achiziţionat un pachet suplimentar de acţiuni în Bittnet, grup românesc de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, conform unui comunicat remis redacţiei. Prin creşterea participaţiei la aproape 7%, Agista validează poziţia grupului Bittnet de jucător strategic în educaţie şi integrare de soluţii IT pe piaţa românească şi recunoaşte capacitatea companiei de a contribui la transformarea digitală a companiilor din România.

"Bittnet este unul dintre cele mai bune exemple în care Agista îşi poate îndeplini rolul strategic de a contribui la creşterea accelerată a companiei, construind în continuare pe fundamentul şi viziunea fondatorilor. Toate eforturile noastre comune de aici încolo vor fi concentrate pe a transforma Bittnet într-un jucător regional, în acest sector extrem de competitiv.

Cred cu tărie că potenţialul acestei companii este peste nivelul apreciat de piaţă în acest moment. Iar perioada următoare va demonstra valoarea pe care Agista şi Bittnet o pot crea împreună", a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Potrivit sursei citate, investiţia în Bittnet este, pentru Agista, în linia cu teza investiţională şi filosofia de business. Este a şasea investiţie în sectorul IT&C din portofoliul Agista.

"În toată istoria Bittnet ne-am bucurat de susţinere din partea unei serii de investitori vizionari, care au crezut în potenţialul nostru de dezvoltare pe termen lung. Drumul către excelenţă nu are o destinaţie finală. Agista înţelege acest lucru, fiind un partener cu care împărtăşim aceeaşi viziune pentru viitorul Bittnet, bazat pe consolidarea pieţei de servicii IT&C, precum şi pe creşterea accelerată, atât organic dar şi prin achiziţii.

Împreună, considerăm că dezvoltarea prin M&A va continua să aducă valoare pe termen mediu şi lung şi va creşte amprenta Grupului, ţinând cont de succesul proiectelor de achiziţii anterioare. Le mulţumim colegilor de la Agista pentru încrederea acordată şi suntem încântaţi că fondul a devenit unul dintre acţionarii principali ai Grupului", a spus Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Agista caută să susţină prin capital şi know-how acele companii ale căror produse sunt sau devin esenţiale pentru societate. Fondul în curs de autorizare Agista acţionează ca un investitor ancoră, cu deţineri minoritare, dar cu un rol strategic având reprezentant în Consiliul de Administraţie.

"Momentul pe care piaţa de capital românească îl traversează este unul dificil şi cred că rolul investitorilor instituţionali sau de tip ancoră se poate dovedi crucial. Din păcate specificul local pare a fi tranzacţionarea unui număr restrâns de titluri de tip blue chip, ceea ce duce la apariţia unui vid de lichiditate pe companii mai mici cu potenţial. Filosofia mea este aceea că întreg ecosistemul de furnizori de capital ar trebui să investească şi în potenţial. Doar astfel vom avea o nouă generaţie de blue chip-uri", a mai adăugat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

De la lansarea din martie anul acesta şi până în prezent, Agista a intrat în acţionariatul unor companii precum FORT (fosta Global Resolution Experts), Eplus Smart Energy, Chromosome Dynamics, Dendrio şi altele. În următorii doi ani are în plan să realizeze peste 20 de investiţii în companii locale cu potenţial care au un produs bine definit, o piaţă în creştere şi capacitatea internă de a se dezvolta. Agista urmăreşte să accelereze companii cu cifra de afaceri între 3-15 milioane euro, iar valoarea unei investiţii este între 0,5-2 milioane euro.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singura de pe Piaţa Reglementată. În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educaţie, infrastructură şi cloud, securitate cibernetică, aplicaţii de business, dezvoltare software. În primele şase luni de zile din acest an, Bittnet Group a raportat venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. ...

    1. Maresc pretul actiunii inainte de majorarea de capital, sa subscrie naivii la un pret mai mare, ca doar au nevoie de bani.

      zici ca se sparge vraja? Pe mine unul nu ma intereseaza ce manevre fac ei, combinatii, listari separate, spargeri, consolidari, ok am inteles nu le convine IFRS, sunt destul de suparati si pe investitorii de retail care nu privesc conforma manualului de privit, INSA - ma intereseaza un singur lucru. 100m eur CA pana la sf 2024 si PROFITUL NET DE ANUL ASTA 2022. Daca nu sunt realizate o voi considera o teapa mai mare decat petardele de pe aero. Nu ma intereseaza cate lucruri rele se spun despre ei pana atunci, astept sa declar teapa, dar sa nu cumva sa aud jmenuri ca din cauza ifrs nu s-a realizat dar altfel s-ar fi realizat ca asta nu accept cum nu accept sa mi se dea lectii de genul nu e ca tine e ca noi, si daca nu esti ca noi ai dizabilitati. Asta ma doare.

      Cel mai frumos e ca unul din Logofeti e si ceva, printr-un consiliu consultativ, la Agista astia. Deci clar, ei au facut investitia obiectiv, fara conflicte de interese :))))

      ti-a luat cineva tie banii din buzunar ? bnet creste, tu dai cu hate

      Scaraotchi se mai atinge de pocnitorile lor.Cat de dusi pot fi daca cred ca mai fac pe cineva cu gargara asta.Pe grupul asta scrie 'Cooperativa Dragoi de AERO'

    Berteanu Daniel-persoana cu functie de conducere se raporteaza la cumparare intre 2-5 Septembrie pana in 100k bucati si apoi pe 15 vinde in 2 Deal 15000 k si 8000k cu 0,01 lei mai sus.E manipulare de piata asta sau nu?Ori nu stia cu 10 zile inainte ca vinde de 1,5 milioane de euro si Agista a strans banii in weekend?ASF bai voi dormiti?Nu observati cum o fac astia prastie si apoi anunta majorare dupa 2 zile si vin cu tot felul de comunicate de 2 bani cu povesti nemuritoare ca sa sustina majorarea?

    1. In piata se aud lucruri si mai grave despre Logofatu si gashka

      1) vinde in 30/03 34,500 CODE la 70 

      2) cumpara in 27/06 34,500 CODE la 74,6 

      3)vinde in 30/03 74,000 AST la 22,5 

      4)cumpara in 27/06 AST la 21,7 

      toate pe Deal, fix aceleasi date, ore, cantitati 

      de ce baga pierdere pe CODE? 

      ca pe AST e fix fara dividendul primit de cumparator 

      Pai printre specialistii din piata se vorbeste ca actiunile au fost paste la un administrator BNET si ca au eludat obligatia legala de a scrie in raportul semestrial despre tranzactiile astea cu afiliatii. 

      Din tranzactii se vede clar ce manevre sunt in stare sa faca si cum picura banii din societate pentru cine stie ce obligati I. Normal ca-s asa transparent ca nu trebuie sa stie actionarii invartelile lor.

      Acum tot in piata se stie ca daca te bagi in troaca cu cionca si logofatu iese ce se vede.  

    Agista cumpara actiuni la BNET cu bani de la BNET si CODE. Parca a mai rulat filmul asta la BVB.

    1. nu se mai intelege nimic......................... .si nimeni nu e in stare sa vina cu o explicatie simpla: de ce fac asta? de ce faci ceea ce faci, BNET ?

      Pe BVB au zis ca au 15% concertat cu Impetum dar la PR nu da bine cu alde Vizental si Cionca cu dosare si fapte pe piata de capital.Pana si ASF a reusit sa-i prinda la PREB,nici acolo nu erau concertati pana la amenzi.Cu banii devalizati de acolo au luat la ROCA,de acolo la naiba,de la naiba la BNET,apoi tot asa

    ce circ de comunicat scos de navasta sa astuia cu care i a tocat banii si lui patriciu,toate bidoanele astea de firme cica au investit in mai multe companii

    iar astea ar fi Dendrio si Fort fosta GRX care-s parte din BNET,le numara asa de sapte ori ca steagurile lui ghita de la prefectura.Pai daca le dam jos ce ar mai ramane din bnet in care ne povestiti ca aveti atat succes? 

    astia fac niste bidoane intre care muta banii si apoi le spun ecosistem!

    bnet are asa mare succes ca vrea sa listeze si dendrio in care bineinteles ca a bagat bani tot CITR ca intra in insolventa,ei nu mai pot atrage bani si listeaza 3/4 din corp,dar stai ca vor sa listeze si o mana-FORT,cu code nu a mers invarteala decat la supraevaluarea de comedie de la sfarsit 2021,acum e consumata 

    Au iesit la agatat pe Centura. BNET 25 M Ron obligatiuni de plata la anul si bani ioc, munte de datorii pentru M&A. Scrie DISPERARE sa vada tot chiorul.

    Frati actionari aduceti bani ca ne e foame si e cam de default pe bonduri.Avem noi o majorare cu care hranim si pe altii.Pe urma ne dam jdemilioane actiuni SOP ca a cresc ut capitalizarea.Asta creste pentru ca bagam niste achzitii din piata,3 4 manipulari si multe comunicate.le bagam de pe 15 firme care spunem ca-s separate.Cu actiuni din SOP manipulam pretul.facem ca Dl.Bertean-vindem,comunicam la final 2021 ce am vandut tot anul,in 48 de h ca la lege,dar legea cum o interpeetam noi ca toate chestiile pe care le rastalmacim,de la audot,la TTM,IFRS,RAS,mark to market,luam jdemilioane de actiuni,le vindem pump and dump astuia din poza,dar inainte de asta ne facem vreme sa cumparam cu cateva zile inainte ca fara front running mirosim a restul investitorilor bittnet si nu se face!

    In formularul de notificare concertata de la BvB gasim ca impreuna cu Impetum si Agista mai actioneaza si urmatorii cu detinerile aferente Andreea Luminita Cionca Anghelof cu 0,35%,Cionca Dana 0,55%,Cionca Andrei 0,1%,Dora Godinca Herlea 0,11%,Anca manitiu 0,08% ,Kovacs Nicolae 0,33%.

    Toti astia sunt scrisi cu litere minuscule,poate nu citeste nimeni.Toti CITR. 

    Acum exercitiu de imaginatie prin cine sa face morisca actiunilor in piata sa prinda plevusca la mijloc.Astia nu raporteaza decat la depasiri prag dar tranzactiile au un singur centru si dupa cum s-a vazut se sincronizeaza minunat cu vanzarile managerilor BNET si cu deciziile CA BNET!

    Totusi pot contesta presupunerile caz in care de la niste angajati pot aparea mailurile interne despre cum se coordoneaza tranzactionarea si participarea la majorari prin tranzactionare drepturi si sau subscriere. 

    Raport curen 26/01.07.2022 Implementare SOP2020

    '' 

    Astfel, 24 de persoane cheie au notificat compania cu privire la cumpararea unui numar total de 40.428.754 actiuni conform contractelor de optiune incheiate in cadrul planurilor de incentivare “SOP2020A” si “SOP2020B” aprobate prin Hotararile AGEA mentionate anterior, denumite in continuare in mod cumulativ “SOP2020”. 

    Pretul de exercitare al optiunilor in cadrul SOP2020 a fost calculat, conform planurilor de incentivare aprobate, luand ca referinta capitalizarea de piata de la data de 31.12.2019 pentru SOP2020A, adica valoarea de 113.000.000 lei, respectiv capitalizarea de piata de la 21.04.2020, pentru SOP2020B, adica valoarea de 101.445.399 lei. Astfel, pretul de exercitare (strike price) rezultat este de 0,235203 lei/actiune pentru SOP2020A, respectiv de 0,211152 lei/actiune pentru SOP2020B. 

    Avand in vedere ca sumele de bani ce ar fi trebuit platite de catre celelalte persoane cheie catre societate, in contul actiunilor dobandite in cadrul SOP2020, prin exercitarea optiunilor, ar fi putut fi achitate prin diverse metode, una dintre acestea fiind vanzarea in piata a unei parti ce reprezinta echivalentul a aproximativ 65% din actiunile ce fac obiectul SOP2020, iar acest volum suplimentar ar fi putut debalansa echilibrul intre cerere si oferta de actiuni, conducerea a luat decizia ca celor 19 persoanelor cheie (altele decat cele care au cesionat optiunile) sa li se deconteze in cadrul programului de incentivare, un numar de 8.244.682 actiuni cu titlul gratuit. 

    Acest numar a fost calculat prin impartirea valorii economice a optiunii la pretul de 0,34 lei pe actiune (pretul aprobat de AGA pentru derularea unui program de rascumparari). Valoarea economica a optiunii o reprezinta diferenta intre pretul pietei si pretul de cumparare din SOP (strike price-ul optiunii), inmultita cu numarul de optiuni.  

    Alocarea actiunilor reprezentand contravaloarea valorii economice a optiunii se va face fara a mai fi necesara o contraprestatie in bani din partea persoanelor cheie. Astfel, celor 19 persoane cheie le va fi decontat un numar de 8.244.682 actiuni BNET, care le vor fi alocate in perioada urmatoare, cu titlul gratuit, de catre Depozitarul Central dintre actiunile de trezorerie ale Emitenetului. 

    Raport curent 28/13.07.2022 

    Renunta la cesiunea optiunilor si celelalte 5 persoane si aleg sa primeasca actiuni. 

    Numărul total de valori mobiliare oferite: 

    Numarul total de actiuni ce urmeaza a fi alocate detinatorilor de optiuni in SOP2020 este de 14,131,603. 

    Dintre acestea, un numar de 8,244,682 au fost deja incarcate de catre Depozitarul Central unui numar de 19 

    persoane cheie, iar 5,886,921 actiuni BNET urmeaza sa fie alocate in dreptul celorlalte 5 persoane cheie in 

    perioada urmatoare. Toate persoanele cheie sunt actionari/investitori de tip “retail”. 

    Profit net consolidat 2020 895.127 ron 

    TRADUCERE 

    Pentru ca au realizat un profit de sub 1 milion ron in 2020,la 24 sefi BNET li se cuveneau 40 milioane actiuni pe care sa le cumpere in vara asta cu 0,22.Dar grijulie conducerea a zis ca sa nu mai tulbure cotatia si respectivii sa primeasca doar 14 milioane de actiuni GRATIS,dupa o formula cu pretul de piata 0,34 lei. 

    Adica au luat actiuni de peste 5 milioane lei pentru 2020 cand au scos sub 1 milion lei profit! 

    Cum se poate asta?Pai se poate pentru ca isi dau un numar urias de actiuni pe hartie,astfel incat ca sa nu mai fie'optiuni' si sa fie gratuite 'renunta' la o parte din ele si raman cu astea'putine'extrase mai sus. 

    Valoare doar bonus in actiuni de peste 5 ori mai mare decat valoarea profitului din anul respectiv.'Restul'le ramane actionarilor numai ca restul asta da anual cu imens minus si de aia trebuie adusi bani de acasa. 

    Bonusul actionarilor e doar la numarul total de actiuni care creste exponential si apoi tot ce 'produce' firma se imparte la un numar care tinde spre infinit.

    Numarul de actiuni anual dat e cate 1,5% pe la membri CA, cate 0,75% la altii din sefime,dupa aceea 5% la restul pana pe la 25.Asa se aduna 40 milioane optiuni care se transforma in 'doar' 14 milioane actiuni incarcate in conturile lor in Iulie la Depozitarul Central.Pentru istoricul profit de 1 milion lei prin rotunjire in plus ca nici nu mai conteaza. 

    Reclamație ASF ,conflict de interese pe piata de capital poate mai face cate unul din voi atenționări ASF și poate e luata și în serios aceasta schema 21

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb