"Agricover Credit" IFN a acordat producătorilor agricoli credite în valoare de 123,5 milioane lei

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 martie 2010

Fermierii au nevoie de capital de lucru pentru a-şi putea finanţa achiziţiile de seminţe, îngrăşăminte, produse de uz fito-sanitar, lucrările de întreţinere a culturilor etc.

Fermierii au nevoie de capital de lucru pentru a-şi putea finanţa achiziţiile de seminţe, îngrăşăminte, produse de uz fito-sanitar, lucrările de întreţinere a culturilor etc.

Profit brut de 4.132.523 lei

Producătorii agricoli au accesat, de la "Agricover Credit" IFN, credite în valoare de 123,5 milioane lei, anul trecut, faţă de 57,5 milioane lei în 2008, anul lansării sale pe piaţă, 385 de exploataţii agricole devenind clienţi ai companiei, faţă de 120 în anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.

"Agricultura românească are nevoie în mod categoric de investiţii în infrastructură, tehnică şi tehnologie, iar fondurile europene răspund într-o bună măsură acestor cerinţe, cu condiţia evidentă de a putea fi accesate", a arătat Robert Arsene, Director General al Grupului Agricover. Domnia sa a adăugat: "Până la investiţii însă, fermierii au nevoie de capital de lucru pentru a-şi putea finanţa achiziţiile de seminţe, îngrăşăminte, produse de uz fito-sanitar, lucrările de întreţinere a culturilor etc. Modul în care sectorul financiar în ansamblul său răspunde acestei necesităţi din agricultură rămâne încă mult sub cererea existentă, nu numai din cauza lipsei de lichidităţi de pe piaţă, cât mai ales ca urmare a asocierii unui factor de risc adesea supraevaluat: dacă mecanismele şi sectorul agricol sunt bine înţelese, creditarea fermelor rămâne în parametrii de risc ai oricărei afaceri",

În 2009, Agricover Credit IFN a avut un profit brut de 4.132.523 lei, în creştere cu 337% faţă de anul 2008, când a înregistrat valoarea de 944.745 lei.

Robert Arsene a comentat: "Pentru un an de criză economică globală, care a marcat cel de-al doilea an de activitate a companiei, rezultatele financiare ale Agricover Credit IFN au fost foarte bune. Este, însă, adevărat ca acestea s-au datorat într-o bună măsură unei facilităţi unice oferite de Agricover Credit, şi anume faptul că stingerea creditelor se poate realiza atât în bani, cât şi în produse, datorită apartenenţei companiei la Grupul Agricover şi a integrării activităţii sale cu cea a altor divizii: Agricover Distribuţie furnizează fermierilor inputuri şi pachete tehnologice necesare înfiinţării şi întreţinerii culturilor, Agricover Credit le finanţează, iar Agricover Cereale poate prelua recoltele pentru stingerea datoriilor, în cazul în care beneficiarii creditelor optează pentru această modalitate".

Pentru anul în curs, Agricover Credit IFN vizează dezvoltarea altor produse destinate finanţării exploataţiilor agricole atât ca şi capital de lucru, cât şi din punct de vedere al investiţiilor în agricultură, inclusiv prin co-finanţarea proiectelor care accesează Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. În ceea ce priveşte obiectivele de business pe 2010, Agricover Credit IFN şi-a propus să crească finanţările acordate fermierilor la 160 milioane lei, realizând un profit cu minim 10% mai mare decât în anul precedent.

Agricover Credit IFN, care are ca obiect principal de activitate finanţarea agriculturii, este prezentă pe piaţa de profil cu două categorii de produse: linii de credit pentru capital de lucru şi, respectiv, operaţiunile de scontare şi de forfetare.

Liniile de credit sunt destinate exploataţiilor agricole axate pe culturile de cereale, oleaginoase, pomicultură, legumicultură, viticultură sau zootehnie.

Creditele se acordă în lei, pe o perioadă de maxim 12 luni şi au o dobândă variabilă, cu un calcul de dobândă scadentă lunar sau capitalizată şi având scadenţa corelată cu recoltarea sau cu termenele de plată ale contractelor de desfacere a recoltelor/multiplicare a seminţelor. În funcţie de activitatea fermierului, liniile de credit pot fi acordate în baza unor contracte (contracte încheiate cu Grupul Agricover privind achiziţia recoltelor obţinute, contracte de multiplicare a sămânţei semnate cu producători de profil, contracte de desfacere încheiate cu industria procesatoare) sau constituind diferite gajuri (pe un stoc de cereale aflat în silozurile Grupului Agricover, pe echipamente) şi/sau garanţii imobiliare.

În ceea ce priveşte operaţiunile de scontare şi forfetare, acestea au drept beneficiari producătorii cu contracte onorate (recolte livrate) de desfacere către industria procesatoare, cu termen de încasare mai mare de 30 de zile; contractele se încheie pe o perioadă de cel mult 6 luni, în lei, au o dobândă fixă, iar garantarea se realizează prin cesiunea creanţelor din contractele de desfacere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb