Agricultorii vor ieşi în stradă, săptămîna viitoare

I.S.
Ziarul BURSA #Politică / 31 martie 2006

Cîteva mii de agricultori vor participa, săptămîna viitoare, la un marş pentru a protesta faţă de preţul mare al motorinei şi faţă de concurenţa exercitată de producătorii externi.

Sindicaliştii din agricultură solicită o reducere la jumătate a preţului combustibilului avînd în vedere că, în acest moment, plătesc cu un euro pe litru, în timp ce agricultorii din Uniunea Europeană plătesc cu 0,5 euro.

Tudor Dorobanţu, secretarul general al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură Agrostar, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că cea mai importantă problemă este cea a preţului la motorină. Ajutorul financiar acordat de Guvern acoperă 21% din preţul mediu de comercializare al motorinei, iar fondurile necesare achitării subvenţiei vor fi asigurate din bugetul Ministrului Agriculturii.

Reprezentantul Agrostar a adăugat că producătorii europeni primesc o subvenţie pentru producţie de 270 euro/ha, iar sindicaliştii cer ca statul român să acorde măcar jumătate din subvenţia acordată ţărilor UE. De asemenea, agricultorii protestează faţă de importurile din Statele Unite şi Brazilia de carne şi preparate din carne care însumează 60% din consumul populaţiei, dar care sînt obţinute cu ajutorul unor produse modificate genetic. În condiţiile în care legislaţia ro-mâ-nească interzice cultivarea plantelor modificate genetic. Potrivit lui Tudor Dorobanţu, autorităţile române au promis sindicaliştilor că vor permite cultivarea, pînă în 2007, a plantelor modificate genetic. Sindicaliştii cer, de asemenea, introducerea unei taxe vamale unice de 20% la toate importurile de carne de porc, de subproduse, şi preparate din carne, taxă care să fie valabilă pînă la sfîrşitul anului 2006.

La marş urmează să participe alături de sindicaliştii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură Agrostar, şi membri ai Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Ro-mâ-nia şi ai Patronatului Român al Cărnii de Porc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb