Agroserv Măriuţa raportează vânzări de 59,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2023

T.B.
Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2023

Cornel Dănilă, Director General, Lăptăria cu Caimac

Cornel Dănilă, Director General, Lăptăria cu Caimac

Agroserv Măriuţa (BVB: MILK), companie românească de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează vânzări de 59,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, o creştere de 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi o pierdere netă de 1,5 milioane de lei, o scădere cu 57% comparativ cu 2022, se arată într-un comunicat al Agroserv Măriuţa, remis redacţiei.

Potrivit sursei menţionate, "Anul 2023 se dovedeşte a fi cel mai provocator an pentru sectorul agricol din România, seceta afectând grav culturile din toată ţara, ceea ce are un impact negativ şi asupra evoluţiei noastre. În primele nouă luni din 2023, am înregistrat rezultate contradictorii la nivelul segmentelor de afaceri, cu creşteri de 31% ale operaţiunilor fabricii şi de 39% ale activităţii de zootehnie, cea din urmă fiind afectată de scăderea drastică a activităţii vegetale cu 57%. În acest context, pentru a reflecta cu acurateţe realităţile actuale ale pieţei, am fost nevoiţi să revizuim bugetul pentru 2023. Astfel, estimăm că vom încheia anul cu o cifră de afaceri de 81,6 milioane de lei şi o pierdere netă de 3 milioane de lei. Privind la întregul an 2023, am înregistrat o evoluţie pozitivă la nivelul operaţiunilor din fabrică, având profit în primele nouă luni şi fiind optimişti că acest segment de afaceri va închide anul profitabil. În plus, în ceea ce priveşte planurile noastre referitoare la extinderea prezenţei în piaţă a produselor Lăptăria cu Caimac şi a creşterii fluxurilor de venituri, ne bucurăm că am reintrat într-o reţea naţională de retail şi suntem în discuţii cu un alt retailer important pentru a începe livrările în 2024", a declarat Cornel Dănilă, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Cifra de afaceri generată de vânzarea produselor lactate, semifabricate, precum şi de mărfuri a atins valoarea de 39,5 milioane de lei, o creştere de 31% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, aceasta având cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri totală din primele nouă luni din 2023, transmite compania. Veniturile din activitatea de zootehnie au înregistrat valoarea de 14 milioane de lei, +39%, în principal datorită vânzării de lapte crud, de 10,4 milioane de lei, urmată de vânzarea de animale, de 2,3 milioane de lei, şi vânzări de mărfuri de 1,3 milioane de lei, arată datele comunicatului.

În primele nouă luni din 2023, Agroserv Măriuţa a înregistrat o producţie totală de lapte de 10,9 milioane de litri, o creştere cu 7% comparativ cu perioada similară din 2022, informează sursa. Prin urmare, producţia medie în primele nouă luni din 2023 a fost de peste 40 tone/zi, o creştere de 8% faţă de perioada comparabilă a anului trecut. Fabrica a utilizat 54% din producţia de lapte a fermei, potrivit companiei.

Veniturile din activitatea vegetală au ajuns la 6,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, o scădere de 57% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, din cauza secetei severe, conform sursei citate. Aceasta a afectat în special cultura de porumb, existând un grad de calamitate de peste 84% a întregii suprafeţe cultivate cu porumb, relatează sursa. Astfel, compania a exploatat în această perioadă o suprafaţă de aproximativ 2.500 ha, înregistrând o producţie totală de de 6.781 tone de cereale, din care cultura de grâu a reprezentat 63% din această producţie, rapiţa - 29% şi porumbul - 8%, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Trebuie masuri urgente de reducere a gradului de indatorare care a ajuns la 200% .Cum afacerea nu genereaza cash probabil vor apela la un mix de majorare de capital,cand s-o putea si vanzari de active.Au vrut sa faca o afacere integrata insa au platit un pret prea mare,respectiv indatorare mult peste orice prudenta.

    Pentru integrata in agroalimentar iti trebuie spate puternic,mult capital care sa faca fata unor perioade potrivnice. 

    Ei au un actionariat foarte slab ca resurse financiare,s-au bazat mult prea mult pe banci si pe climat bursier favorabil.Cum au demarat groaznic pe piata,cu prognoze aberante in memorandum,au pierdut oportunitatea asta de finantare la nevoie prin investitori. 

    Inflatia i-a prins exact pe invers-cu produse de nisa,scumpe,la care se renunta cel mai usor,cu integrare cu CAPEX mare,indatorati peste masura cand dobanzile sunt mari,cu incredere redusa din partea investitorilor ca urmare a prognozelor umflate penibil de la listare.

    Sansa lor ar fi sa gaseasca un fond de private equity care sa pompeze banii necesari sa scoata firma din mersul asta pe gheata foarte subtire. 

    1. Si tu cam spui adevarul.

      Firma trece prin furtuna si nu se vede senin la orizont. 

    sa isi revizuiasca atitudinea cu privire la taranii ce detin pamanturile? platesc corect si la timp arenda?

    S-a balegat Bonas pe voi

    1. cu Bonas s a cam terminat povestea antreprenoriala cu preluarea de ieri

      au venit 'meseriasii' care fac praf tot ce detin 

      eu vad ca la prebet actiunea a crescut cu vreo 500 % de cand au venit.

      sunt acesti meseriasi, impetum? citr?

      Draga Alexe, vezi ca cifra de afaceri a fabricii Agroserv Mariuta a crescut cu 31% in timp ce cifra de afaceri a Bonas a crescut cu 32%: in conditiile in care cele doua companii actioneaza pe paliere complet diferite de calitate (si pret), eu zic sa o lasi mai moale...

      Decat partas cu hotul, mai bine la greu cu oameni care au construit ceva.

      Pe mine da, luat lapte la punga care era acru cu o zi inainte de data expirarii marcata, tinut la frigider. Probabil punga e prea subtire si intra cumva aer. Altfel, alta data bun laptele si la punga si ala care e la Pet si scrie ca ar fi pentru cafea.

    Dar acolo e și Evergent, nu se poate face nimic?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb