AHK România: Producţie, forţă de muncă, inovare - aspecte căutate de investitorii germani în România

T.B.
Macroeconomie / 26 aprilie

AHK România: Producţie, forţă de muncă, inovare - aspecte căutate de investitorii germani în România

O importantă delegaţie de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai Camerelor germane de comerţ şi industrie din Osnabruck şi Ostfriesland-Papenburg au vizitat săptămâna trecută judeţele Sibiu şi Timişoara pentru a cunoaşte îndeaproape piaţa din România şi în special locurile cu potenţial de producţie, disponibilitatea forţei de muncă şi capacitatea oamenilor de inovare, se arată într-un comunicat al AHK România, remis redacţiei.

Vizita de informare a fost organizată de AHK România în colaborare cu cele două camere de comerţ din Germania, transmite sursa.

Membrii delegaţiei au vizitat Liceul Tehnologic "Independenţa" din Sibiu, unul dintre cele mai importante licee din regiune, care oferă învăţământ in sistem dual şi are parteneriate cu cele mai mari firme germane din judeţ. Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" a fost de asemenea pe lista obiectivelor de învăţământ vizitate. Aici în fiecare an termină studiile un număr impresionant de vorbitori nativi de limba germana, calitatea şcolilor germane din judeţ fiind recunoscută la nivel naţional.

Tot la Sibiu, membrii delegaţiei au avut întâlniri cu reprezentanţii companiilor Harting şi Rehau, care au adus în discuţie perspective valoroase despre Sibiu şi experienţele lor in Romania, potrivit comunicatului.

Timişoara este un oraş unde reprezentanţii firmelor germane au considerat că există potenţial pentru parteneriate şi relocare a producţiei (nearshoring) .Oraşul este totodată unul dintre cele mai importante hub-uri de start-up-uri si idei inovatoare, alături de Bucureşti şi Cluj. Membrii delegaţiei au vizitat Primăria, platforma Cowork Timişoara, firmele germane Helbako (lider în soluţii electronice şi electrice pentru industria auto) şi Dräxlmaier (care asamblează baterii pentru vehicule electrice si hibride), precum şi producătorul local Elba Lighting, cu o tradiţie de aproximativ 100 de ani în producţia de corpuri de iluminat, informează sursa.

Pe lângă aceste vizite şi întâlniri, care au fost de mare interes pentru companiile germane, scopul delegaţiei au fost explorarea şi consolidarea colaborării între România şi Germania, arată datele AHK România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. incetati cu productia… e tot sub apa si in apr 2024… se fac 4 ani …

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb