AIEE a organizat evenimentul Forum: Carieră în industria energetică

Miscellanea / 19 mai 2023

AIEE a organizat evenimentul Forum: Carieră în industria energetică

În perioada 8-14 mai 2023, a avut loc evenimentul Forum: Carieră în industria energetică, organizat de Asociaţia Inginerilor Energeticieni şi Electricieni, în parteneriat cu Facultatea de Energetică.

Particularitatea evenimentului de anul acesta îl reprezintă multitudinea locaţiilor alese de organizatori, acesta desfăşurându-se în incinta Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica din Bucureşti, Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte, Facultatea de Energetică şi locaţii ale partenerilor,

Putem rezuma evenimentul în cifre, astfel: 380 de participanţi, peste 100 reprezentanţi ai companiilor, peste 50 de voluntari în organizare, 21 de companii participante, 8 parteneri media, 11 asociaţii partenere, 5 workshop-uri, 11 standuri, 2 vizite tehnice, 16 prezentări ale companiilor, 8 pauze de networking şi multe ore de pregătire.

În prima zi a evenimentului, s-a acordat o atenţie deosebită Facultăţii de Energetică, în cadrul căreia a avut loc festivitatea oficială de deschidere, loc în care s-au reunit speakeri reprezentanţi din industrie şi mediul universitar: Horia Necula - Prorector Universitatea Politehnica Bucureşti, Diana Robescu - Decan Facultatea de Energetică, Mircea Biţoiu - Preşedinte AIEE - Asociaţia Inginerilor Energeticieni şi Electricieni, Cătălin Niţă - Director Executiv Federaţia Patronală Petrol şi Gaze, Silvia Vlăsceanu - Director Executiv HENRO - Asociaţia Producătorilor de Energie Electrica, Ciprian Diaconu - Preşedinte Comitetul Naţional Român CIGRE. Ziua s-a încheiat cu prezentarea practicii studenţeşti, susţinută de domnul prodecan Ion Triştiu.

Mesajul general al speakerilor din deschidere poate fi rezumat de observaţia dl-ului Cătălin Niţă: "Este locul şi momentul potrivit, aveţi oportunităţi nenumărate să reuşiţi să faceţi ce vă place."

În zilele de marţi şi miercuri, 9-10 mai 2023, participanţii au avut ocazia să urmărească prezentările companiilor, să interacţioneze cu reprezentaţii acestora la standuri şi în pauzele de networking. Prin intermediul partenerilor evenimentului, precum: Rompetrol, Nucleareletrica, PNE, OMV Petrom, Volt, Schneider Electric, Enel, Distribuţie Energie Electrică România s-a acoperit o gamă variată de specializări din domeniul energetic.

Fiecare dintre reprezentanţii companiilor de top s-a apropiat de studenţi, oferindu-le sfaturi atât în ceea ce priveşte cariera, cât şi viaţa personală. Au fost deschişi, împărtăşindu-şi experienţa şi oferind îndrumări preţioase pentru dezvoltarea profesională şi personală a tinerilor.

Joi, 11 mai , a fost o zi deosebită, nu doar datorită workshop-urilor susţinute de o parte din partenerii Gold: OMV Petrom, Schneider Electric, Volt, Enel, Rompetrol, ci şi datorită locaţiei alese pentru desfăşurarea evenimentului, şi anume: Laboratorul de Tehnică a Tensiunilor Înalte al Facultăţii de Energetică. Particularitatea acestei locaţii speciale a adus o contribuţie semnificativă la calitatea evenimentului, oferind tinerilor ingineri energeticieni o oportunitate unică de a se apropia mai mult de industrie. Acest aspect a adăugat un plus de valoare şi a generat un mediu propice pentru dezvoltarea profesională a participanţilor.

Ziua de vineri a constituit un moment unic. Întreaga zi a fost dedicată lansării primului Centru de Exploatare a Energiei din Europa, iniţiată de partenerii de la Nuclearelectrica. Acest eveniment a fost organizat de o echipă care a inclus şi voluntari din cadrul Asociaţiei Inginerilor Energeticieni şi Electricieni, care şi-au adus contribuţia valoroasă la desfăşurarea acestei lansări.

În ultimele două zile, evenimentul a oferit participanţilor oportunitatea deosebită de a participa la vizite tehnice la importante obiective energetice din ţară, precum centrala fotovoltaică din Berceni şi staţia Electrică 110/20 kV Chitila, organizată de Enel, dar şi la barajul Bicaz. Participanţii au avut ocazia de a explora şi de a înţelege mai bine infrastructura şi proiectele relevante din domeniul energetic al ţării.

Evenimentul Forum: Carieră în Industria Energetică este esenţial în contextul industriei, fiind un răspuns la cererea tot mai mare de resurse umane de pe piaţa muncii, precum şi la nevoia tinerilor de a se expune în faţa marilor companii şi de a înţelege necesităţile actuale ale industriei, după cum reiese şi din mesajele transmise reprezentanţi ai companiilor: "Aţi făcut un pariu câştigător în momentul în care aţi ales să urmăriţi cariera de inginer. Ingineria nu este o carieră uşoară, însă acest lucru nu trebuie să descurajeze pe nimeni. Faptul că ingineria se află într-o continuă dezvoltare, o face şi mai interesantă şi provocatoare."- dl. Radu Vasile

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb