AIP cere stoparea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2019

AIP cere stoparea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr are ecouri negative şi la nivel global. Asociaţia Internaţională a Procurorilor (AIP) îşi exprimă îngrijorarea, într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă, în privinţa solicitării ministrului justiţiei de revocare a procurorului general al Romaniei.

În documentul semnat de Han Moraal, secretar general AIP, se arată că Augustin Lazăr este apreciat de procurorii din întreaga lume şi sunt amintite recomandările Comisiei de la Veneţia privind modul în care se fac revocările şi numirile în cazul procurorilor şefi şi libertatea de exprimare a magistraţilor.

AIP solicită oprirea procedurii de revocare şi critică modificările aduse legilor justiţiei. Procurorii salută faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu doreşte să îl revoce pe Augustin Lazăr şi sunt de acord cu afirmaţiile şefului statului, care a spus că actualul şef al Parchetului General face o treabă bună, mai ales în lupta împotriva corupţiei.

Totodată, AIP îşi exprimă îngrijorările asupra impactului general pe care modificările legislative recente îl au în ţara noastră asupra drepturilor consacrate ale procurorilor şi asupra siguranţei mandatelor de conducere. Asociaţia solicită premierului Dăncilă să se asigure că orice schimbări aduse sis­temului judiciar nu afectează abilitatea procurorilor de a-şi îndeplini îndatoririle profesionale, că posturile lor sunt sigure şi că aceştia nu suferă consecinţe nefaste din simplul motiv că îşi fac treaba.

În document se arată: "Procurorii, până la urmă, sunt parte integrantă în domnia legii şi este vital pentru Guvern să le protejeze pe deplin interesele".

Asociaţia Internaţională a Procurorilor (AIP) i-a trimis o scrisoare şi preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi mulţumeşte că a respins solicitarea de revocare a lui Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat în cursul lunii octombrie 2018, revocarea din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, în baza unui raport de evaluare a activităţii manageriale a acestuia. În realitate, Toader a trimis, abia în ultimile zile ale lui decembrie 2018, preşedintelui Klaus Iohannis, cererea de revocare a lui Augustin Lazăr. Solicitarea ministrului de resort a fost făcută deşi Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ, aviz prin care reprezentanţii magistraţilor arată că sunt mulţumiţi de activitatea depusă de procurorul general.

Şeful statului a refuzat revocarea lui Augustin Lazăr susţinând că este mulţumit de activitatea depusă de aces­ta şi că nu sunt motive ca procurorul general să îşi încheie mandatul înainte de expirarea termenului pentru care a fost numit în funcţie.

Augustin Lazăr a atacat în contencios administrativ raportul de evaluare şi solicitarea de revocare făcută de ministrul de resort, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că instanţa competentă să soluţioneze solicitarea procurorului general este Curtea de Apel Alba Iulia. În cererea sa, Augustin Lazăr arată că i s-a încălcat dreptul la apărare în procedura evaluării activităţii, nefiind întrebat, înainte de întocmirea raportului, des­pre niciuna dintre nelămuririle care au dus la acuzaţiile formulate de minis­trul Tudorel Toader.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. O data ce a fost ievaluat de insusi Tudorel, chestia e definitiva, nu mai e nimic de comentat, nici Cel de Sus nu poate sta in calea unei slugi atat de obediente.

    In plus, mi se pare patetic sa-i ceri ceva, orice, d-nei Dancila (mai sus de o reteta buna de sarmale) - ca si cum femeia asta ar fi capabila de vreo decizie (asta in cazul exclus in care i s-ar permite sa ia vreo decizie). Ma uit cateodata, rar, seara la televizor, iar cand o vad citind cate ceva, imi aduc aminte de un personaj dintr-un film SF (pe care nu reusesc insa in ruptul capului sa-l identific, foarte frustrant) care, tot asa, aparea din cand in cand si tinea discursuri sibilinice, ambigue dar nelinistitoare... dar era de fapt doar o holograma, o chestie virtuala, adica nimic.

    Asa si d-na Dancila - oare dansa exista cu adevarat, in carne si oase, a pus cineva mana pe ea, a pipait-o (honi soit qui mal y pense), sa se asigure ca e reala si nu doar rezultatul unui experiment dintr-asta psihotronic, o iluzie? 

    1. Adevarul e ca pana acum doar prostul satului mai lipsea din discutii, dar de cand cu internetul ieftin recupereaza in prostie.

      Pseudonimul "Prostu satului" nu se refera la autorul mesajului 1., ci la tine. Dar n-ai cu ce sa intelegi.

      Esti prostul satului? De unde stii - tu, anonimul dambovitean - ce a gandit prostul satului? Esti cumva clona lui? Genetica isi dorea sa imbunatatesca specia, nu s-o termine. Cred, totusi, ca nu genetica e de vina, ci internetul ieftin.

      Internetul e ieftin și are viteză mare, turează propaganda securistă la greu. Bietul prostul satului a ajuns să-l ia în serios pe GM, trimisul SRI la Bursa.

      .. de Solaris, filmul lui Tarkovski, de fantasmele pe care planeta inteligenta le proiecta in mintea eroului principal.

    tractoristu-le pe brazda cu tine,e plin bucurestiul de slugi,nu mai au nevoie si de tine

    Disperate slugi naziste hitleriste de ce cind Doamna Dancila care este o adevărată doamna exemplu de urmat în politica cind greșește un cuvânt faceți mare scandal și propaganda iar de cererea de revocare a procurorului general făcută de Dl ministru TOADER nu scoateți un cuvânt La Kovesi președintele a spus ca el nu citește CanCan pana a decis CCR Pentru ca să citească motivarea și s o inteleaga ia trebuit 32 de zile Amintiți de cererea de revocare pentru procurorul general probabil președintele este ocupat ca și sâmbătă sa blocheze pârtia de schi de la păltiniș s au își face o programare de concediu la Tenerife

    1. Nu, la Tenerife merge Dragnea cu draguta.

      IOHANNIS!!!!!!!!! :)))))))

    În documentul semnat de Han Moraal, secretar general AIP, se arată că Augustin Lazăr este apreciat de procurorii din întreaga lume......

    Si academician dr. ing Elena Chiausita era apreciata in intreaga lume. 

    1. Vorbim de aceiași propagandiști. :))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb