AIPC vrea ca evaluatorul "Prodplast Imobiliare" să ia în considerare situaţia din 2008

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iunie 2011

Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC) solicită CNVM să oblige evaluatorul "Prodplast Imobiliare" (PPLI) să ia în calcul, la stabilirea preţului de retragere din societate, situaţia economică de la momentul realizării proiectului de desprindere din "Prodplast" SA (PPL), respectiv 3 iulie 2008, şi nu situaţia actuală a societăţii.

Acţionarii "Prodplast" SA au aprobat, în Adunările Generale, divizarea societăţii şi crearea "Prodplast Imobiliare", acţiunile acestei societăţi urmând să fie tranzacţionate pe o piaţă reglementată, se arată în comunicatul AIPC de la finele săptămânii trecute.

Ulterior, acţionarii "Prodplast Imobiliare" au decis ca acţiunile PPLI să fie tranzacţionate pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Sibex, decizând, în urmă cu câteva zile, ca societatea să-şi răscumpere titlurile proprii de la acţionarii nemulţumiţi de neadmiterea pe o piaţă reglementată.

"În conformitate cu art. 4 al Ordonanţei CNVM nr. 205/12.04.2011 şi art. 133 din Regulamentul CNVM nr. 1/2006, preţul ce urmează să fie plătit acţionarilor care se vor retrage din societate va fi stabilit de către un evaluator independent înregistrat la CNVM şi va fi aprobat de AGEA Prodplast Imobiliare", au declarat reprezentanţii AIP, adăugând: "Având în vedere prevederile art. 133 alin. 5 din Regulamentul CNVM nr. 1/2006, valoarea unei acţiuni determinată de evaluatorul independent ce va fi alocată acţionarilor care nu sunt de acord cu operaţiunea de divizare şi solicită retragerea din societate trebuie precizată în cuprinsul proiectului de divizare ce trebuie publicat în Monitorul Oficial. În proiectul de desprindere publicat în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, nr. 3651 din 03.07.2008 nu este specificată această valoare".

Reprezentanţii AIPC susţin că, "în cei trei ani de la aprobarea divizării Prodplast, acţionarii minoritari ai noii societăţi "Prodplast Imobiliare" S.A. au fost în mod vădit defavorizaţi de refuzul listării societăţii pe o piaţă reglementată sau de oferirea posibilităţii de retragere din societate".

Reprezentanţii AIPC au mai solicitat CNVM să întreprindă toate măsurile necesare pentru acordarea de către societate a unor despăgubiri pentru acţionarii care şi-au vândut participaţiile pentru că societatea a fost listată pe o piaţă nereglementată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb