IFC şi Agricover Credit devin partenere pentru a spori finanţarea fermierilor din România

R.S.
Companii / 3 aprilie

IFC şi Agricover Credit devin partenere pentru a spori finanţarea fermierilor din România

IFC investeşte până la 42 milioane de dolari într-un împrumut acordat Agricover Credit IFN, cea mai mare instituţie financiară nebancară din România specializată în agricultură. Această investiţie va facilita accesul la finanţare pentru microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din sectorul agricol românesc, iar cel puţin 50% din fonduri vor fi alocate IMM-urilor conduse de femei, abordând astfel un deficit critic de finanţare pentru fermiere şi afacerile din domeniul agricol, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Ca parte a acestui pachet de finanţare, IFC a mobilizat o sumă totală de 20 de milioane EUR de la Fondul ILX din Amsterdam, un manager de active pentru finanţarea dezvoltării globale axat pe ODD şi de la investitorul german de impact Invest in Visions.

Agricultura reprezintă 5% din PIB-ul României, având 30% din forţa de muncă a ţării, comparativ cu doar 5% în UE. România are a şasea cea mai mare suprafaţă arabilă din UE şi se află printre cei mai mari producători mondiali de grâu şi porumb. În ciuda potenţialului său, acest sector se confruntă cu provocări semnificative, inclusiv anumite probleme de ordin structural, productivitate scăzută şi acces limitat la finanţare, în special la nivelul comunităţilor rurale şi în rândul femeilor antreprenoare din domeniul agricol.

"Suntem încântaţi să avem oportunitatea de a ne extinde colaborarea de peste un deceniu cu IFC. Aceasta marchează introducerea unui produs sindicalizat inovator, care nu doar că asigură finanţare esenţială, dar ajută şi la diversificarea bazei noastre de creditori", a declarat Serhan Hacisuleyman, CEO Agricover Credit. "Angajamentul comun al IFC şi Agricover de a promova sustenabilitatea prin programe de incluziune va contribui la egalitatea de gen şi va sprijini eforturile continue de reînnoire generaţională."

Tensiunile globale geopolitice au continuat să perturbe pieţele agricole regionale, generând o volatilitate a preţurilor pentru materii prime şi produse şi sporind aversiunea la risc a creditorilor. În cadrul acestui proiect, Agricover Credit, un vechi partener al IFC, va putea oferi fermierilor finanţarea atât de necesară şi de esenţială pe termen lung pentru a-şi putea susţine activităţile în perioadele de incertitudine economică.

"Investiţia IFC va aborda unul dintre cele mai mari decalaje de finanţare din România, îmbunătăţind accesul la finanţare pentru fermieri şi, în special, pentru femeile-antreprenor care se confruntă cu provocări mai mari în obţinerea resurselor", a declarat Etleva Koka, Manager IFC pentru Instituţii Financiare în Europa. "Acest parteneriat va oferi fermierilor posibilitatea de a investi în echipamente esenţiale şi capital de lucru, ajutându-i să rămână rezilienţi în faţa provocărilor globale."

Proiectul este susţinut de Iniţiativa IFC pentru finanţarea femeilor-antreprenor, precum şi de Fondul pentru oportunităţi dedicate femeilor-antreprenor (WEOF), oferind stimulente pe bază de performanţe şi promovând împrumuturile acordate IMM-urilor coordonate de femei. WEOF, lansat de IFC prin programul său Banking on Women, împreună cu iniţiativa 10.000 Women a Goldman Sachs, este primul fond de acest tip dedicat extinderii accesului la capital pentru femeile antreprenor la nivel global.

"Goldman Sachs 10.000 Women este mândru să colaboreze cu IFC pentru a oferi un stimulent bazat pe performanţă, ca parte a acestei investiţii semnificative în Agricover Credit. Având accent pe agro-afacerile deţinute de femei, acest proiect exemplifică misiunea WEOF de a aborda deficitul de finanţare cu care se confruntă femeile antreprenoare", a declarat Charlotte Keenan, Global Head al Goldman Sachs 10,000 Women. "Oferind acces la capital, acest parteneriat va permite acestor afaceri să prospere, contribuind la creşterea economică a României. Suntem încântaţi să continuăm colaborarea cu IFC pentru a împuternici femeile antreprenoare din întreaga lume şi aşteptăm cu nerăbdare impactul pozitiv pe care îl va avea această investiţie."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5116
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2235
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9419
Gram de aur (XAU)Gram de aur453.3570

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb