AISIF cere preşedintelui BRD o poziţie publică privind adecvarea lui Bogdan Drăgoi în Consiliul băncii

N.G.
Bănci-Asigurări / 25 iulie 2022

AISIF cere preşedintelui BRD o poziţie publică privind adecvarea lui Bogdan Drăgoi în Consiliul băncii

În iunie, AISIF solicitase Băncii Naţionale a României excluderea lui Bogdan Drăgoi din Consiliul de Administraţie al BRD

"BNR a trimis solicitarea către BRD, în contextul în care evaluarea adecvării membrilor consiliilor de administraţie trebuie făcută într-o primă instanţă de instituţia de credit în cauză", conform AISIF

"Amploarea dezbaterii publice din ultimele zile pe marginea afirmaţiilor discriminatorii-sexiste proferate de George Buhnici, ne-a determinat să vă înaintăm această scrisoare deschisă", se menţionează în documentul Asociaţiei

Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) solicită preşedintelui BRD-Groupe Societe Generale o poziţie publică referitoare la adecvarea lui Bogdan Drăgoi în Consiliul de Administraţie al băncii, după cum se arată într-o scrisoare a Asociaţiei semnată de Directorul Executiv Marius Pop.

Luna trecută, AISIF solicita într-o scrisoare adresată conducerii Băncii Naţionale a României (BNR) să ia act de faptul că Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF 1 (Banat-Crişana) a fost sancţionat cu amendă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi că acest fapt reprezintă o încălcare a Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 5/2013 privind cerinţele prudenţiale pentru instituţiile de credit, încălcare care ar trebui să atragă excluderea lui Drăgoi din Consiliul de Administraţiei al BRD Groupe Societe Generale.

AISIF susţinea că mandatul lui Bogdan-Alexandru Drăgoi încalcă atât Regulamentul Băncii Naţionale cât şi Codul de Guvernanţă Corporativă al BRD-Groupe Societe Generale.

Conform AISIF, BNR a trimis solicitarea către BRD, în contextul în care evaluarea adecvării membrilor consiliilor de administraţie trebuie făcută într-o primă instanţă de instituţia de credit în cauză.

Redăm mai jos conţinutul scrisorii AISIF, care îi este adresată preşedintelui BRD, Giovanni Luca Soma: "La începutul acestui an, opinia publică din România avea să afle că Bogdan-Alexandru Drăgoi, membru independent în Consiliul de Administraţie (CA) al BRD-Groupe Societe Generale, a fost sancţionat de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin hotărârea nr. 161/09.03.2022 pentru «discurs de ură care încalcă demnitatea umană a cetăţenilor care aparţin unei minorităţi». Fapta care a făcut obiectul hotărârii CNCD a avut loc în timpul şedinţei AGEA din 25 noiembrie 2021 a SIF Banat-Crişana, unde domnul Drăgoi îndeplineşte funcţia de Preşedinte-Director General.

Asociaţia Investitorilor la SIF-uri, a cărei misiune este protejarea drepturilor şi intereselor acţionarilor la SIF-uri, s-a adresat Băncii Naţionale a României (BNR), reclamând inadecvarea domnului Bogdan-Alexandru Drăgoi în cadrul Consiliului BRD-Groupe Societe Generale. Am arătat în adresa noastră că menţinerea domniei sale în CA al BRD reprezintă o încălcare a Regulamentului BNR nr. 5/2013 privind cerinţele prudenţiale pentru instituţiile de credit, şi totodată a Codului de Guvernanţă Corporativă al BRD. După hotărârea CNCD, Bogdan-Alexandru Drăgoi nu mai îndeplinea criteriile de bună reputaţie necesare ocupării unui loc într-un consiliu de administraţie bancar. Am primit un răspuns semnat de domnii Dan Suciu şi Adrian Cosmescu, directori în cadrul BNR, prin care am fost înştiinţaţi că adresa AISIF a fost remisă BRD, în contextul în care evaluarea adecvării membrilor consiliilor de administraţie trebuie făcută într-o primă instanţă de instituţia de credit în cauză.

Amploarea dezbaterii publice din ultimele zile pe marginea afirmaţiilor discriminatorii-sexiste proferate de George Buhnici, un cunoscut influencer si vlogger, ne-a determinat să vă înaintăm această scrisoare deschisă. Aşa cum probabil ştiţi, declaraţiile domnului Buhnici au generat în societatea românească luări de poziţie fără precedent, determinând câteva reacţii instituţionale notabile. În primul rând, membrii colegiului director al CNCD, aceaşi instanţă care l-a sancţionat pe Bogdan-Alexandru Drăgoi pentru discriminare şi xenofobie, s-a autosesizat pentru a analiza «limita libertăţii de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor şi în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic». Apoi, mai multe corporaţii care foloseau serviciile de promovare ale influencerului George Buhnici s-au dezis de afirmaţiile sale publice. Dintre aceste reacţii cea mai notabilă este cea a BCR care a şi renunţat la serviciile oferite de domnul Buhnici.

Întorcându-ne la Bogdan-Alexandru Drăgoi, membru în CA al BRD, acesta are deja o hotărâre din partea CNCD pentru afirmaţii pe care le considerăm mult mai grave decât cele ale domnului Buhnici. În contextul dezbaterilor publice privind discriminarea şi mai ales a sensibilităţii tot mai mari a publicului pentru această temă, vă solicităm respectuos, domnule preşedinte al Consiliui de Administraţie al BRD, exprimarea unei poziţii publice legată de adecvarea domnului Bogdan-Alexandru Drăgoi în CA-ul BRD, una dintre cele mai importante instituţii de credit din România.

Încă de la înfiinţare, AISIF şi-a asumat iniţierea şi derularea unor campanii de public awareness pentru remedierea unor disfuncţionalităţi şi nereguli din piaţa de capital românească, iar demersul prezent se înscrie în această direcţie strategică".

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Felicitări AISIF, că nu vă lăsați!

    Felicitari AISIF!

    Singura asociatie care a luat atitudine. 

    Asociatia lui beze si celelalte de pe piata de capital tac malc la faradelegi. 

    Felicitari ziarului bursa pentru informarea corecta a investitorilor!

    Celelalte publicatii nici nu scriu despre cazurile astea iar asta arata un singur lucru ca nu sunt libere publicatiile respective. 

    1. Sunt plătite de mafie, nu doar să tacă, ba chiar să existe.

    Daca BRD tace si nu ia nicio masura, face o mare greseala. O astfel de problema uriasa se va intoarce din urma! Felicitari AISIF! Aveam mare nevoie de un ong care sa semnaleze prompt asfel de cazuri si de o presa care sa preia mesajele. Felicitari Bursa!

    1. Tuturor companiilor cotate le este frică de ASF, și ASF este subordonat familiei Drăgoi. Greu de crezut ca BRD va îndrăzni să atragă furia ASF prin a spune ceva de rău de bietul micuț Drăgoi.

    Dar Bogdan Dragoi vorbeste vreodata? Nu l-am auzit niciodata sa spuna ceva...

    1. Vorbea mult până de prin aprilie anul trecut. De atunci s-a cam pitit că au ieșit mai mult la iveala golăniile lu' tac'su și prostelile lui.

    Daca Brd ar face ceva ar da o super lovitura de imagine. Ar arata ca iau partea imposturii si discriminarii

    Bcr a intrerupt contractul cu Buhnici. Bravo!

    BCR vs BRD = 1 la 0 

    Femeile nu sunt minoritate sunt 52% din populația generala

    Ar trebui ca acțiunile BRD sa scadă cu 30 % în predeschiderea de mâine.

    1. Sa ajunga la discountul sif-ului condus de Bogdan Dragoi!

      E imposibil!

      Sif1 detine recordul mondial la discount!

    Se dau cote la unibet cu cat va scadea actiunea BRD maine...

    Eu dau 17% 

    1. maine se intaresc !! miercuri scad! :D

      s c cret 

    Comision de administrare de 2,9% la CI-Co încasat de Buică si ai lui iar societatea ,pentru grave nereguli de igienă alimentară închisă pe 6 luni!

    Drăgoi acceptă fără probleme, are nevoie de voturi! 

    Toti care comentati la acest articol si la altele sunteti ca Buhnici. Va dati civilizati si nediscriminatorii ca ati mirosit ca de poate sa ii dati la temelie lui Dragoi cu sanctiunea CNCD. Altfel, cum e un articol sau vreun comentariu despre o femeie puneti comentarii de toata jena. Nu doar sexiste ci de santier. Misoginism si jigniri la greu. Gulere albe deh.

    1. Dragoi si-a cam dat singur la temelie. In momentul asta nu este altceva decat un personaj monden al pietei de capital si bancare.

      De ce se incurca brd cu el in CA nu-mi dau seama... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb