AISIF reclamă la CNCD derapajul xenofob al lui Bogdan Drăgoi

G.B
Miscellanea / 13 decembrie 2021

Bogdan-Alexandru Drăgoi

Bogdan-Alexandru Drăgoi

Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a depus o petiţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care reclamă comportamentul xenofob şi discriminatoriu din partea lui Bogdan-Alexandru Drăgoi, Preşedinte - Director General al SIF Banat Crişana (SIF1) la adresa lui Behboud Madadi, acţionar la SIF1 şi membru AISIF, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul AISIF.

"Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a depus o petiţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care reclamă comportamentul xenofob şi discriminatoriu din partea domnului Bogdan-Alexandru Drăgoi, Preşedinte - Director General al SIF Banat Crişana (SIF1) la adresa domnului Behboud Madadi, acţionar la SIF1 şi membru AISIF.

Desfăşurarea şi circumstanţele evenimentelor care fac obiectul petiţiei AISIF sunt următoarele:

Pe data de 25 noiembrie 2021 în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) a SIF1, mai mulţi participanţi au adresat organizatorilor rugămintea să le fie adusă apă potabilă. Domnul Bogdan-Alexandru Drăgoi a răspuns că nu le va oferi celor prezenţi apă sau mâncare, ci doar dezinfectant. Dar a adăugat că în cazul în care acţionarii doresc apă, pot ieşi afară să-şi cumpere singuri.

În cele din urmă, Bogdan-Alexandru Drăgoi a cedat, spunând că va plăti el însuşi, din bani proprii, apa solicitată. În scurt timp, un angajat al SIF1 a adus sticle de 0.5l cu apă. Însă timpul fusese mult prea scurt pentru achiziţionarea acestora de la un magazin din afara clădirii. Cu siguranţă, apa provenea din rezerva de protocol a SIF1.

Totuşi, domnul Bogdan-Alexandru Drăgoi a ţinut să precizeze de mai multe ori că el a plătit pentru apa adusă. Atunci, Behboud Madadi s-a oferit să-i restituie banii cheltuiţi. Dar domnul Drăgoi a replicat că nu acceptă banii domnului Madadi pentru că nu cunoaşte sursa acestora, pot să fie bani murdari din Iran şi, în plus, nu acceptă bani de la un iranian.

AISIF, a cărei misiune este protejarea drepturilor şi intereselor acţionarilor la SIF-uri, a decis să reclame comportamentul dumnului Bogdan-Alexandru Drăgoi şi să solicite CNCD sancţionarea acestuia. În lipsa unor măsuri ferme, considerăm că acest tip de comportament se poate repeta şi asupra altor acţionari. Această atitudine profund discriminatorie şi xenofobă din partea preşedintelui SIF1, dovedeşte că acestuia îi lipseşte nu numai cultura necesară conducerii unei societăţi cu numeroşi acţionari, ci şi mentalitatea necesară unui comportament public care să nu lezeze indentitatea şi integritatea altor persoane.

Bogdan-Alexandru Drăgoi nu este în fruntea unei societăţi oarecare. SIF Banat Crişana are milioane de acţionari şi active nete de peste 3.290.000.000 lei, fiind una dintre cele mai mari societăţi listate la bursa din Bucureşti. În plus, Bogdan-Alexandru Drăgoi a ocupat în trecut portofoliul de ministru al finanţelor, şi consilier al preşedintelui statului, lucru care face acest comportament cu atât mai inacceptabil din partea unui fost demnitar al statului român.

Faptele prezentate de AISIF în petiţia înaintată CNCD se încadrează în prevederile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

Director Executiv AISIF

Marius Pop"

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Felicitari si ma bucur ca v-ati razgandit!

    Il doare in prastie pe Dragoi, fura de rupe in continuare...

    1. Eheheiiii!, nu mai esti la curent. A trecut timpul cand il durea in prastie, acum il doare la pasaport...

    In orice tara civilizata cu asa comportament ai fi fost zburat din orice functie. Dar Dragoi care se crede pesemne roman pur si cu bani curati isi permite sa spuna orice oricui!

    O tara, ce mai tara! 

    1. la cum se poarta se crede doar cu bani

      Este un tip obraznic, cu mintea slab mobilata, arogant cu subalternii, umil cu superiorii.

      Asta e definitia lui Marcu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb