ALB România: Piaţa de leasing financiar poate ajunge la o creştere de 20% până la sfârşitul anului

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 noiembrie 2016

ALB România: Piaţa de leasing financiar poate ajunge la o creştere de 20% până la sfârşitul anului

Piaţa de leasing financiar ar putea ajunge la o creştere de 20% până la sfârşitul anului şi ar putea atinge o valoare de 2 miliarde de euro, a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România, Bogdan Speteanu, care a mai spus că cea mai mare parte din piaţă o reprezintă finanţările pentru vehicule.

Preşedintele ALB a făcut această estimare pe baza unei creşteri de 25% a pieţei de leasing financiar în primul semestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

"Estimările noastre sunt că anul acesta vom avea o creştere de 20% si vom avea o finanţare de 2 miliarde de euro.(...) Este un an bun, cu o creştere de 20%, dar pe de altă parte sunt multe provocări", a declarat preşedintele ALB, conform news.ro.

El a mai apreciat că această creştere înseamnă o întoarcere la normalitate, având în vedere că piaţa de leasing financiar ajungea la o finanţare în valoare de 5 miliarde de euro în perioada de boom economic.

În opinia lui Bogdan Speteanu, piaţa are potential, în condiţiile în care există aproximativ 20 de milioane de locuitori. Preşedintele ALB a spus că "regina industriei", cu o pondere spre trei sferturi din piaţă, sunt finanţările pentru autoturisme şi vehicule uşoare.

"Vehiculele rămân principalele active finanţate în leasing financiar, susţinute în principal de creşterea finanţărilor autoturismelor şi a vehiculelor comerciale uşoare", a adăugat Speteanu.

În ceea ce priveşte piaţa asigurărilor, preşedintele ALB a spus că a avut loc o creştere a primelor de asigurare, care a culminat cu acea lege de plafonare. "Mulţi asigurători şi-au schimbat procedura de emitere a RCA", a completat Speteanu.

Legat de estimările pieţei de leasing financiar, preşedintele ALB a precizat că pentru 2017 estimează o creştere a pieţei de 15%, astfel că valoarea finanţărilor ar putea ajunge la 2,3 miliarde de euro.

"Sperăm că şi industrii precum construcţiile vor începe, după o perioadă de apatie, să-şi producă efectele. Aflăm că sunt noi proiecte care sunt avizate, iar aceste lucruri ar trebui să se vadă în activitatea noastră de leasing", a mai declarat Bogdan Speteanu.

ALB reprezintă circa 80% din piaţa de leasing financiar din România.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb