• "Suntem în cel mai bun an al nostru, din cei treisprezece de activitate"
Compania forestieră Alser Forest urmează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) chiar în acest an, conducerea societăţii indicând luna septembrie drept momentul în care acţiunile vor debuta probabil în Piaţa AeRO, după cum reiese din declaraţiile de ieri ale preşedintelui companiei Albert Şerban, cu ocazia intrării la tranzacţionare a obligaţiunilor Alser (simbol ALS24E).
Compania ar urma să vină în piaţă în cel mai bun an al său din punct de vedere financiar, fapt la care a contribuit finanţarea obţinută de societate prin intermediul obligaţiunilor în valoare de 1,5 milioane de euro, ce au fost vândute în luna aprilie 2021 printr-un plasament privat.
"Alser Forest a ales să se finanţeze prin intermediul pieţei de capital pentru a-şi creşte stocurile de echipamente şi utilaje moderne, destinate sectorului forestier. Această infuzie de capital, pe care am avut-o în aprilie, ne-a ajutat fantastic de mult să creştem. Astfel, la 30 iunie, am ajuns din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi a profitabilităţii să fim la nivelul întregului an 2020, anul acesta fiind cel mai bun an al nostru din cei treisprezece ani de activitate", a spus Albert Şerban.
Conform datelor din memorandumul de listare, la finele lunii mai, Alser Forest avea o cifră de afaceri de 10,62 milioane de lei, cu 20,8% sub cea din întregul an 2020 şi un profit net de 0,66 milioane de lei, cu 30,6% mai mic decât rezultatul anului trecut.
"Planurile Alser Forest sunt să devenim liderii de piaţă a sectorului forestier, prin vânzare de echipamente şi utilaje moderne din import", a mai spus preşedintele companiei, lăsând să se înţeleagă că, pentru a-şi atinge obiectivele, societatea are nevoie de finanţare prin mecanismele pieţei de capital.
Alser Forest oferă servicii pe mai multe direcţii: furnizarea şi întreţinerea de echipamente automatizate specifice sectorului forestier, furnizarea de echipamente pentru întreg lanţul de producţie forestieră, pentru horticultură, construcţii şi silvicultură.
Cele 15.000 de obligaţiuni corporative, cu o valoare nominală de 100 euro fiecare şi o rată a dobânzii de 8% pe an, plătibilă semestrial, au scadenţa în 30 aprilie 2024. Listarea obligaţiunilor Alser Forest a fost realizată cu sprijinul Intercapital Invest, în calitate de Consultant Autorizat.
Alser Forest a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 14,9 milioane de lei, în scădere faţă de 2019 când a înregistrat o cifră de afaceri de 20,2 milioane de lei. Scăderea a fost un efect al pandemiei Covid-19, clienţii fiind mai precauţi în ceea ce priveşte investiţiile şi modernizarea flotei de utilaje. În ciuda acestui fapt, profitul companiei aferent anului 2020 a crescut seminificativ, de la 0,09 milioane de lei în 2019, la 0,96 milioane de lei în 2020.
Pentru 2021, Alser Forest estimează o creştere a cifrei de afaceri şi implicit a profitului. Conform calculelor companiei, la finalul anului curent compania va depăşi 20 milioane de lei cifră de afaceri, iar profitul estimat depăşeşte 1,6 milioane de lei.
Acţionarii principali ai companiei sutn Albert Şerban (60%), Dia Skogen SRL (20%) şi Anapurna Capital SRL (20%). Dia Skogen SRL şi Anapurna Capital SRL sunt deţinute în proporţie de 50% - 50% de Albert Şerban şi Irina Şerban.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 14:58)
Nu mai sperati multe ca bursa din america este obligata sa faca corectie fortata.
Are PE pana la DUMNEZEU!!!!
Sa vezi soc ce o sa propage in piata!!!
Sperca spargerea bule sa nu fie din prima ci din minim 2 etape sa aibe timp piata financiara si piata reala sa se aseze pe scaune!
Sa dea cel de sus sa va auda si sa pariem pe o posibila deplasare de capital tocmai din pietele de unde plesnesc bulele cu o deplasare spe piete in proces de emergenta /sau emergente.
Poate reusim sa ciupim din fuga de capitaluri, ce urmeaza se se propage in piata.
semnat comenturi "cretine"