Alegeri în Republica Moldova: Prezenţa la vot la ora 18:00 a fost de 38,29%

S.B.
Internaţional / 5 noiembrie 2023

Alegeri în Republica Moldova: Prezenţa la vot la ora 18:00 a fost de 38,29%

Peste 38% dintre alegătorii din Republica Moldova s-au prezentat, duminică, până la ora 18.00, la scrutinul pentru alegerea primarilor şi consilierilor locali, arată datele centralizate de Comisia Electorale Centrale, informează Agerpres.

Potrivit acestora, din totalul celor 2.760.930 de alegători înscrişi în listele electorale, şi-au exprimat dreptul de vot 1.060.474 alegători, ceea ce reprezintă 38,29%.

În municipiul Chişinău, prezenţa la vot a fost, la ora 18.00, de 36,92%, sub media naţională. Numărul cetăţenilor care au votat pentru primar şi Consiliul Local a fost de 287.675.

Prezenţa la vot la scrutinul de duminică este mai bună faţă de precedentele alegeri locale, atunci când, la ora 18.30, s-a înregistrat o prezenţă la vot la nivel naţional de 37,86%, iar la Chişinău de 31,56%.

Cele 1.958 secţii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, mai puţin în Transnistria, rămân deschise până la ora 21.00.

Lupta pentru fotoliile de primar ar putea fi tranşată într-un al doilea tur de scrutin peste două săptămâni, între candidaţii plasaţi pe primele două locuri, în cazul în care niciun candidat nu obţine o majoritate simplă în primul tur.

Alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 reprezintă cel de-al optulea scrutin de acest tip de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai dupa ce ati interzis participarea opozantilor la alegeri, cine sa mai vina la ele? Minoritatea. Ca asa-i in democratia originala moldoveneasca.

    1. Minti ca de obicei. Politicienii de opozitie din Moldova au vazut inchisoarea pe dinauntru. Ca asa-i in statul nedemocratic moldovean.

       

      "Deputatul Alexandr Nesterovschi va sta în arest preventiv pentru o lună, potrivit hotărârii unei instanțe de judecată de la Chișinău, luată sâmbătă. În privința deputatei Irina Lozovan a fost aplicată măsura arestului la domiciliu. 

      Informația a fost confirmată pentru Europa Liberă de către avocatul deputatului Nesterovschi. 

      De asemenea, a fost confirmată și punerea în arest a lui Mihail Bagas, candidatul Ligii Orașelor și Comunelor la Primăria Chișinău. Acesta a fost reținut, la fel, joi, fiind suspectat de finanțarea ilegală a formațiunii și spălare de bani. 

      Ambii deputați au fost reținuți joi într-un dosar penal privind finanțarea ilegală a formațiunii politice din partea unui „grup criminal organizat”, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Nesterovschi și Lozovan au fost membri ai PSRM, dar au anunțat recent despre trecerea la partidul „Renaștere”, considerat un proiect politic al lui Ilan Șor, după ce, în iunie, formațiunea sa (Partidul Șor) a fost declarată neconstituțională. 

      Avocat ul Iulian Paciurca a comunicat Europei Libere că atât reținerea cât și arestul clientului său, deputatul Alexandr Nesterovschi, sunt nejustificate și neprobate." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb