ALERT / BOALĂ LUNGĂ, MOARTE SIGURĂ? Investitorii solicită, din nou, amânarea privatizării Oltchim

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 28 martie 2014

Investitorii solicită, din nou, amânarea privatizării Oltchim

Update 17:09 Nicio ofertă angajantă

Patru potenţiali investitori au achiziţionat, până astăzi, la ora 11 Caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim, dar, la expirarea termenului-limită, consorţiul de administratori judiciari a consemnat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă din partea celor interesaţi, potrivit unui comunicat trimis azi redacţiei.

O ofertă a fost depusă după expirarea termenului-limită, dar nu a fost luată în considerare şi urmează să fie returnată.

O parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV.

Consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante, conchide comunicatul.

---

Update 16:54 Oferta fondului elveţian, respinsă

Oferta fondului elveţian a fost respinsă întrucât a fost depusă după termenul limită (ora 11.00), ne-au spus surse apropiate situaţiei.

Plicul cu oferta ar fi fost înapoiat sigilat reprezentantului fondului, mai spun sursele citate, care susţin că luni va fi convocat comitetul creditorilor pentru aprobarea amânării cu o lună a licitaţiei pentru vânzarea combinatului vâlcean.

---

Update 11:23 O ofertă pentru Oltchim

La 11:04, un fond elveţian de investiţii ar fi depus o ofertă pentru preluarea Oltchim, potrivit surselor noastre. Fondul ar fi un jucător-surpriză în cadrul licitaţiei, întrucât nu şi-ar fi manifestat până acum interesul pentru preluarea combinatului vâlcean.

---

Update 11:20 În loc de oferte, două cereri de amânare până la ora 11:00

În loc de oferte, administratorii judiciari ai Oltchim au primit, până la ora 11:00, când expiră termenul-limită de depunere a ofertelor, două cereri de amânare a licitaţiei pentru preluarea activelor combinatului vâlcean, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Cei doi ofertanţi care au cerut amânarea sunt, potrivit surselor noastre, consorţiul Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum China şi SIF Transilvania.

Investitorii şi-ar fi justificat cererea prin faptul că au nevoie de mai mult timp pentru preluarea rafinăriei Arpechim la pachet cu Oltchim. Rafinăria este deţinută, în prezent, de OMV Petrom.

---

Investitorii interesaţi de Oltchim ar fi solicitat administratorilor judiciari şi Ministerului Economiei o nouă amânare a termenului limită de depunere a ofertelor pentru preluarea combinatului vâlcean, ne-au spus surse din Ministerul Economiei. "Investitorii au solicitat o amânare cu 1-3 luni. Consorţiul de companii chineze mai au nevoie de timp pentru că analizează preluarea Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim", ne-au mai spus sursele noastre care afirmă că, luni, comitetul creditorilor ar urma să aprobe încă o amânare a privatizării cu o lună de zile.

De preluarea Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza - prin Chimcomplex Borzeşti, şi divizia petrochimică a grupului MOL Ungaria. De asemenea, SIF 3 Transilvania analizează posibilitatea preluării activelor viabile ale combinatului Oltchim, după cum ne-a declarat, recent, Mihai Fercală, preşedintele executiv al societăţii de investiţii financiare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitaţiei organizate pentru Oltchim expiră astăzi.

Licitaţia a mai suportat o amânare cu două luni. Prin combinat se zvoneşte că astăzi ar urma, totuşi, să fie depusă o ofertă din partea unui fond elveţian de investiţii, situaţie în care devine complicată a doua amânare a licitaţiei.

Informaţia referitoare la retragerea consorţiului de firme din China, care îşi arătase interesul pentru privatizarea combinatului Oltchim, este una falsă, fiind lansată din raţiuni electorale, a declarat, ieri, la Piteşti, vicepremierul Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Vicepremierul a adăugat că procesul de privatizare va continua, însă trebuie clarificată situaţia rafinăriei Arpechim, care aparţine OMV Petrom.

Termenul de privatizare ar putea fi prelungit cu 30 de zile, ne-a declarat liderul sindical din Oltchim, Corneliu Cernev, care susţine că firmele chineze ar avea nevoie de mai mult timp pentru a analiza preluarea rafinăriei Arpechim.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Nu inteleg de ce se amana la nesfarsit acest faliment care este deja instalat ,,de jure"!

    Vuza nu a fost o optiune viabila inca de la momentul initial...totul a fost un simplu joc de imagine dar care l-a sifonat si mai tare dupa ingineriile de la Iasitex si toate A-urile lui prin care a mutat banii dintr-o companie in alta. In ce-l priveste pe Fercala, face atmosefera pe langa avocatul casei...ca da bine sa ai competitori "seriosi" la privatizare dar nu face decat sa preia ideia lui Vuza.

    s-a terminat cu tiganiada,avem o firma serioasa care cat de curand incepe curatenia in oltchim.

    o sa aveti o mare si placuta surpriza toti cernevistii si dumitrii. 

    hoooooo piperea....

    singura victorie a lui cernev este ca a invins "Speranta" 

    s-a terminat cu tiganiada,avem o firma serioasa care cat de curand incepe curatenia in oltchim.

    o sa aveti o mare si placuta surpriza toti cernevistii si dumitrii. 

    hoooooo piperea....

    singura victorie a lui cernev este ca a invins "Speranta" 

    1. pune te rog si numele daca tot se stie

    Am actiuni la ei ce sa fac cu ele?

    1. Nu te mai gandi la ele. OLT este suspendat si nu poti cumpara sau vinde.

      draga domnule Anonim. Atata timp cat luni de zile firma a fost componenta a unui indice bursier romanesc nu observ niciun impediment. Spuneti cat vreti pe actiune? Totusi eu va spun ca este o actiune care merita sa o pastrati. Colectivul de specialisti al concernului Oltchim sunt o valoare enorma. Facem un plan de afaceri, il prezentam la consiliul EU si in colaborare cu o banca de investitii aducem concernul pe bursa. Sa fie intr-un ceas bun...

    Ce dulce e zaharelul privatizarii OLTCHIM s-au alegerile europarlamentare s-au mergem si mai departe alegeri prezidentiale. Se va amana cu o luna apoi cu inca 8-9 luni.Atata timp cat nu dispar ROIBI,DICULOI,CERNEVI,DUMITRI, PIPERII,CUMETRI nici unul nu vor binele combinatului.INTERESELE LOR SANT MAI MARI .SA VA FIE RUSINE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb