ALERT DNA a dispus urmărirea pentru 4 judecători

A.C.
Anticorupţie / 19 mai 2014

DNA a cerut CSM arestarea preventivă a inculpaţilor

Update 22:27 Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa, Sorin Ciprian Viziru, urmăriţi de DNA

Procurorii din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă: Stanciu Ion, Moldovan Mircea, Rovenţa Elena şi Viziru Ciprian Sorin.

"Cei patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 - 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 - 4.000 lei sau bunuri(carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale", potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Moldovan Mircea este acuzat de "cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată (patru acte materiale) şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit".

Rovenţa Elena este acuzată de luare de mită.

Stanciu Ion este acuzat de luare de mită "în formă continuată (şapte acte materiale)".

Viziru Ciprian Sorin este acuzat de luare de mită.

Potrivit probelor administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, magistraţii judecători, personal sau prin intermediari au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul: "de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor; modalităţii de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari; desemnării preferenţiale a unor administratori judiciar; atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolvenţă; pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător".

Astăzi, având în vedere calitatea de judecători a celor patru persoane, procurorii anticorupţie au cerut Secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a tuturor celor patru inculpaţi.

-----

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus urmărirea penală pentru patru judecători acuzaţi de furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări, potrivit unui comunicat DNA.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, având în vedere că există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări", se arată în comunicarea DNA.

În cazul magistraţilor suspecţi în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală: "suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei".

La data de 19 mai 2014, la trei dintre judecători li se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Unul dintre judecători se sustrage punerii în executare a mandatului de aducere.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

"Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb