ALERT/ DNA DESCHIDE AL PATRULEA DOSAR ANRP Fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean, reţinută pentru abuz în serviciu

Anticorupţie / 26 noiembrie 2015

Fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean, reţinută pentru abuz în serviciu

Actualizare 20:55

Fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean a fost reţinută de procurorii DNA pentru infracţiunea de abuz în serviciu, potrivit Digi24. Aceasta este însărcinată, o ambulanţă fiind prezentă în faţa sediului DNA.

(A.C.)

-------------------------

Actualizare 19:45 Oltean spune că nu ştie unde este biserica în care este acuzat că a luat mita

Deputatul PNL Ioan Oltean a spus, azi, la plecarea de la DNA, că nu ştie unde se află biserica în care este suspectat că ar fi primit mită 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni să fie aprobată în comisia ANRP cererea acestuia de acordare a unei despăgubiri, potrivit surselor din presă.

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost audiat la DNA timp de aproximativ trei ore. La ieşirea din sediul DNA, în jurul orei 18:15, deputatul PNL nu a făcut declaraţii, spunând doar că nu ştie unde este biserica din Chitila unde, potrivit procurorilor, a primit mita de la omul de afaceri.

(A.C.)

--------------------

Actualizare 17:47 Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu

Potrivit DNA, Oltean a luat 600.000 de euro mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de deputatul Ioan Oltean pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu şi trafic de influenţă, precum şi faţă de deputatul Cătălin Florin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, transmite un comunicat al DNA remis redacţiei.

În ordonanţa de efectuarea urmăririi penale se arată că există date şi probe ce conturează următoarea stare de fapt: "La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafaţă de 61.857 mp situat în municipiul Piteşti a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, şi totodată a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani.

Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.

Persoana beneficiară a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reuşise să obţină proprietăţile revendicate, ceea ce condusese şi la iniţierea unui proces in instanţă.

De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relaţii cointeresate cu cesionarul şi cu preşedinta ANRP, şi-a exercitat influenţa la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii".

Suspecţilor Teodorescu Cătălin Florin şi Oltean Ioan li s-au adus la cunoştinţă calităţile procesuale şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează procurorii.

(S.A.)

--------------

Deputatul PNL Ioan Oltean, ridicat de procurorii DNA direct de pe aeroport

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost ridicat de pe aeroport şi adus cu mandat la DNA, potrivit unor surse judiciare. Acesta va fi audiat în dosarul retrocedărilor ilegale, informează sursele citate.

Anterior, deputatul Cătălin Teodorescu şi Mihai Rotaru, principalul acţionar de la CS Universitatea Craiova, au fost aduşi cu mandat la DNA pentru a fi audiaţi într-un nou dosar privind acordarea de despăgubiri de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ne-au confirmat surse judiciare.

Procurorii DNA - Structura Centrală audiază joi persoane într-un dosar având ca obiect plata unor despăgubiri de ANRP către Mihai Rotaru, principalul acţionar de la CS Universitatea Craiova, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit surselor menţionate, ar fi vorba de o sumă de aproximativ 109.000.000 lei acordată acestuia de către Comisia ANRP, condusă de Crinuţa Dumitrean, pentru un teren din Piteşti.

Aceleaşi surse susţin că Mihai Rotaru ar fi cumpărat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primăria Piteşti de 8 ani, iar după ce drepturile au fost vândute în 6 luni, acesta ar fi primit de la ANRP despăgubirile.

Ioan Oltean a propus-o la conducerea ANRP pe Crinuţa Dumitrean, fostă miss Bistriţa, în prezent inculpată pentru fapte de corupţie alături de Alina Bica, fosta şefă DIICOT.

În 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzată că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

Alături de Bica sunt judecaţi şi ceilalţi foşti membri ai comisiei, şi anume Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP şi şefă a comisiei, fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, fost vicepreşedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepreşedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost şef de birou la Ministerul Justiţiei, Dragoş George Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, şi Lăcrămioara Alexandru, precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. l-o fi dat in gat Crinuta

    Altfel cum poate scapa PNL de ticalosii astia cu comportament porcesc! Rusinea natiunii! Te cuprinde pur si simplu groaza cind vezi cum si cit au fost in stare sa fure porcii astia!

    este abominabil se stia tot dar BASE i-a protejat si i-a vrut pe toti la groapa.sincer cum a fost posibil când multimea care avea DREPTUL LEGAL prin lege sa isi ia despagubirile siii niste mizerabili de animale ca nu pot sa le zic oameni au putut sa faca asa ceva.Cred ca ceausescu este mic copil.NENOROCITII astia in frunte cu BOC trebuie trasi in teapa exact ca in EVUL mediu sunt niste GUNOAIE pe care legea nu o sa-i pedepseasca rau AR fii bine sa fie dezbracati si purtati in toata tara asa dar oricum gradul lor de nesimtire este inimaginabil.Cunosc oameni care au dreptul prin lege sa fie despagubiti si plang, ca niste nenorociti in frunte cu boc cel mai mare dobitoc in functia de prim ministru care l-a avut ROMANIA a tolerarat tot. siii atentie! multi s-au ascuns sub aripaPNL.,pacat ca o sa fac tot posibilul ca acei care votam in general PNL nu o sa mai facem asa ceva ,adica ne indreptam spre cei care cred cu adevarat in LIBERALISM.Singurul lucru pe care il regret este ca maestrul Qintus a picat in asa capcana

    Asta este un spagar a carui notorietate a ajuns pana la omul de rand si de-abia acum a ajuns in vizorul DNA?

    Tata lumea stia de ani de zile, bine ca au strans probe suficiente sa ii salte. Poate asa o sa capete lumea incredere in justitie pentru ca pana acum au luat doar de pe stanga. Ili asteptam cu drag pe Blaga si Predoiu (care nu difera prea mult de Sova)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb