ALERTPachetul de 15% din Transgaz a fost vândut integral pentru 72 milioane de euro

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2013

Pachetul de 15% din Transgaz a fost vândut integral pentru 72 milioane de euro

Update 17:22:

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat, referitor la încheierea ofertei publice secundare de vânzare a 15% din acţiunile Transgaz, că acest proces a reprezentat un succes şi că piaţa de capital din ţara noastră are un real potenţial pentru finanţare, se precizează într-un comunicat de presă.

"Succesul ofertei publice secundare Transgaz demonstrează că piaţa de capital din România are un real potenţial pentru finanţare", a precizat Lucian Anghel.

---

Update 13:04:

Sindicatul de Intermediere compus din S.S.I.F. Raiffeisen Capital & Investment, Wood & Company Financial Services şi S.S.I.F. BT Securities anunţă finalizarea Ofertei Publice Secundare a Transgaz, conform unui comunicat de presă.

Oferta a fost suprasubscrisă pe toate cele tranşe, se precizează în comunicat.

Tranşa de retail cu subscrieri de până la 1000 de acţiuni a fost subscrisă 347%, în timp ce tranşa de retail cu subscrieri de peste 1000 de acţiuni a fost subscrisă 257%.

Per total, investitorii de retail au subscris 299% din acţiunile oferite acestora.

Tranşa investitorilor instituţionali a fost suprasubscrisă la preţuri deasupra limitei minime a intervalului de preţ în care se puteau face subscrieri, ce a fost 171 - 230 RON pe acţiune.

Preţul de ofertă, determinat conform algoritmului descris în prospect, este de 179 RON pe acţiune.

---

Update 12:39:

Acţiunile Transgaz au scăzut astăzi, în prima parte a şedinţei, cu 3,30%, situându-se în jurul orei 12:18 la 190,5 lei/acţiune.

---

Update 09:49:

Statul a vândut integral pachetul de 15% din Transgaz, pentru 72 milioane de euro, a declarat, astăzi, Constatin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, într-o conferinţă de presă.

Preţul la care s-a adjudecat o acţiune este de 179 lei, a mai declarat domnia sa.

Cele 72 milioane de euro merg la trezoreria statului.

---

Bursa aşteaptă să vadă cât de atrăgător a fost "Transgaz" pentru instituţionali

Oferta statului de vânzare a 15% din "Transgaz" (simbol TGN) s-a încheiat ieri la ora 13.00, însă brokerii nu au anunţat rezultatul acesteia până la închiderea ediţiei.

O parte dintre brokerii din piaţă se aşteaptă la un succes pentru această ofertă şi trag speranţa că va antrena piaţa în perioada următoare şi va da un semnal pentru viitoarele oferte ale statului.

Alţii, însă, nu sunt atât de optimişti, considerând că dacă rezultatele ar fi fost spectaculoase, atunci intermediarii ofertei le-ar fi anunţat de îndată.

Subscrierile pe tranşa investitorilor instituţionali, care reprezintă 85% din ofertă şi care vor da preţul final, au fost secrete. Intermediarii au trebuit, ieri, să ordoneze subscrierile şi să se ocupe de alocarea acţiunilor.

La finalul zilei de ieri, subscrierile pe tranşa investitorilor mici (7% din ofertă) au fost de 3,4 ori mai mari decât numărul de acţiuni alocate, iar subscrierile pe tranşa investitorilor mari (8%) au fost de 2,5 ori mai mari decât titlurile oferite.

Preţul cerut de stat pentru cele 1,7 milioane acţiuni "Transgaz" se situează între 171 lei şi 230 lei.

Preţul de vânzare a acţiunilor către investitorii instituţionali va fi egal cu cel mai mare preţ la care tranşa investitorilor instituţionali este subscrisă 150% sau, dacă un astfel de preţ nu există, preţul de vânzare pentru această tranşă va fi egal cu preţul la care tranşa investitorilor instituţionali este subscrisă la nivelul de subscriere imediat inferior celui de 150%, după caz. În situaţia în care gradul de subscriere este sub 150%, preţul final va fi egal cu preţul minim de 171 de lei.

Dacă preţul final al ofertei va fi stabilit la nivelul de 171 lei, tranşa investitorilor mari de retail este evaluată la 24 milioane lei, iar segmentul investitorilor instituţionali este de 256,7 milioane lei.

La preţul maxim, de 230 lei, tranşa marilor investitori de retail este evaluată la 32,5 milioane lei, iar cea a investitorilor instituţionali este de peste 345 milioane lei.

Un pachet de acţiuni Transgaz în valoare de 980.000 lei a fost a fost transferat, ieri, printr-o tranzacţie deal, la preţul de 196 lei/unitate. Astfel, acţiunile "Transgaz" au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 196 lei/acţiune, cu 14,6% peste preţul minim al ofertei şi cu 14,7% sub preţul maxim.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pretul in piata este cam 190. Ha ha ha! Ce surpriza neplacuta o sa aiba unii investitori. Pentru cei care nu stiu, mai dureaza cateva zile decontarea actiunilor, dupa care pretul o sa scada brusc la macar 180.

    1. stai calm, ca poate va fi 200 la 3 zile dupa...panicatule

      Mihai, tipicul cretin roman care e idiot si vrea sa moara capra vecinului.

      Daca ar fi avut bani ar fi subscris, imbecilul i-a pierdut demult 

      Mai vorbin in cateva zile, cand pretul o sa fie 170.

    ce succes!!!la snp nu au fost bani si actiunea era la un pret mult mai convenabil...dar asa se vede ca piata noastra suporta oferte de 70 mil euro, si nicidecum de 500...cam putin

    uraaaa...intra salariile la bujetari

    1. ar trebui sa le plateasca salariile cu discont, ca si pretul actiunii..179/220, cam 20%...statul ar trebui sa isi plateasca oamenii cu actiuni, poate atunci isi va da seama ca nu face nimic pentru economie

    si anume ca sunteti un roman fara coloana vertebrala. Daca le dadeati pe gratis aveati omagiile mele, dar asa sa va bucurati ca le-ati putut da cu discount sunteti de compatimit. "Succesul ofertei publice secundare Transgaz demonstrează că piaţa de capital din România are un real potenţial pentru finanţare", a precizat Lucian Anghel."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb