ALERT PETROM: Preţul ţiţeiului rămâne volatil

C.P.
Piaţa de Capital / 4 august 2010

La nivel mondial, compania se asteapta ca in 2010, pretul titeiului sa ramana volatil, osciland intre 70 si 85 USD/bbl, potrivit unui comunicat remis redactiei. Avand in vedere volatilitatea mediului economic, compania se astepata ca moneda euro sa se deprecieze usor fata de moneda nationala si de dolar. Piata produselor din rafinare se estimeaza ca se va mentine dificila pe parcursul anului 2010, in pofida revenirii de la inceputul anului. Nivelul vanzarilor si al marjelor in activitatea de marketing se preconizeaza ca va ramane sub presiune pana cand semne clare de revigorare economica vor deveni mai vizibile.

In Romania, ca urmare a masurilor de austeritate implementate de guvern, este de asteptat o accentuare a contractiei consumului atat in sectorul public, cat si in cel privat. Acest fapt va influenta negativ cresterea PIB, care ar putea inregistra o contractie de aproximativ 3% in acest an. In plus, cresterea TVA-ului, incepand cu luna iulie, ar putea influenta considerabil consumul in sectorul privat.

Perspectivele privind piata muncii continua sa fie destul de pesimiste, dat fiind ca redresarea economica pare a se produce abia anul viitor.

Pentru a proteja partial fluxul de numerar al companiei in 2010, Petrom a angajat in T2/09 instrumente de acoperire a riscului pentru aproximativ 38.000 bbl/zi, ce asigura, pentru cantitatea mentionata, un nivel de minim 54 USD/bbl si un nivel maxim de 75 USD/bbl al pretului la titei (structura de cost zero). Compania va continua programul investitional amplu, cu un buget de investitii planificat pentru 2010 in valoare de 6,9 mld lei pentru OMV Petrom S.A. In plus, va urmari implementarea majorarii cu pana la 600 mil euro a capitalului social, conform autorizarii primite din partea actionarilor, la AGA din data de 29 aprilie 2010, aliniindune actiunile la initiativa statului de a-si vinde o parte din participatia detinuta in Petrom (11,84%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb