ALERT/ PRESA INTERNAŢIONALĂ: Şefa FMI, Christine Lagarde, inculpată într-un dosar de abuz de putere

E.D.
Internaţional / 27 august 2014

FMI a închis site-ul din ţara noastră

Actualizare 17:34 FMI nu comentează

FMI nu doreşte să facă vreun comentariu privind inculparea directorului general, Christine Lagarde, în dosarul legat de un arbitraj privat contestat, care a avut loc în 2008, când Lagarde era ministru de Finanţe în Franţa, informează AFP.

"Directorul general s-a exprimat deja cu privire la acest dosar. În prezent, (directorul - n.r.) se află în drum spre Washington şi, evident, va informa Consiliul de Administraţie al Fondului despre evoluţia cazului. Până atunci, nu avem niciun comentariu suplimentar de făcut", a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, într-un comunicat de presă.

---

Actualizare 15:15 Lagarde este anchetată oficial de autorităţile franceze

Christine Lagarde, Şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), este anchetată oficial de autorităţile franceze pentru "neglijenţă" în legătură cu un dosar de fraudă ce este judecat de mai mult timp, transmite The Independent.

Într-un comunicat, Lagarde a afirmat că decizia a fost "fără o bază" şi o va contesta. În legislaţia franceză, un individ poate fi pus sub anchetă dacă există suspiciuni de comitere de infracţiuni, însă nu se ajunge întotdeauna la un proces de judecată.

FMI a închis, astăzi, site-ul din România, iar informaţiile legate de relaţia cu ţara noastră vor fi publicate pe pagina generală a instituţiei, IMF.org.

Următorul mesaj apare în momentul în care este accesat FMI.ro: "Site-ul www.fmi.ro a fost închis.

--------

Audierile s-au axat pe rolul lui Lagarde în plata a 400 de milioane de euro (520 milioane dolari) către Tapie, un om de afaceri controversat şi apropiat al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, pe vremea când ea era ministru de finanţe al Franţei. Plata a fost făcută antreprenorului Bernard Tapie ca parte a unui proces de arbitraj privat pentru a soluţiona un litigiu cu banca de stat Credit Lyonnais asupra vânzării participaţiei la Adidas în anii 1990.

Litigiul dintre omul de afaceri şi Credit Lyonnais se referă la o tranzacţie ce a avut loc în 1993 când Tapie a vândut către bancă participaţia pe care o deţinea la producătorul german de îmbrăcăminte şi echipamente sportive Adidas. Mai târziu, banca a vândut pachetul cu un profit semnificativ, iar Tapie a început o acţiune în justiţie susţinând că a fost fraudat. În urma judecării cazului într-o comisie de arbitraj, Tapie a obţinut de la stat despăgubiri de 420 milioane euro, cu mult mai ridicate decât ar fi putut primi în justiţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb