ALERT / PROCURATURA DIN MÜNCHEN CONFIRMĂ: Şi în Germania au avut loc percheziţii în dosarul EADS

V.B.
Anticorupţie / 3 decembrie 2014

Mai multe percheziţii au fost efectuate în octombrie de Parchetul din München (sudul Germaniei) în diverse sedii ale grupului Airbus, din cauza unor suspiciuni de corupţie legate de contracte cu Arabia Saudită şi România, scrie astăzi AFP, citând cotidianul german Süddeutsche Zeitung (SZ).

Procuratura din München a confirmat percheziţiile. Şi Airbus (fosta EADS) a confirmat existenţa unei anchete a justiţiei din Germania.

Suspiciunile de corupţie au în vedere contracte de circa 3 miliarde euro încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente de securitate a frontierelor.

Suddeutsche Zeitung mai informează că percheziţiile parchetului din Munchen au fost întreprinse în sedii ale filialei germane a Airbus Defence and Space, la Ottobrunn si Unterschleissheim, in apropiere de München, precum şi în apropierea localităţilor Ingolstadt, Ulm si Friedrichshafen (sudul Germaniei). Procurorii examinează transferuri de bani de ordinul a milioane de euro.

În 2009, grupul EADS ar fi obţinut un contract de aproximativ 2 miliarde euro cu Arabia Saudită, în legătură cu furnizarea de echipamente ultra-moderne de supraveghere (inclusiv garduri de protecţie) pentru cei 9.000 km de graniţă ai regatului.

În ţara noastră, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, anunţa la finele lunii trecute că "majoritatea persoanelor care au semnat contracte în licenţele Microsoft e posibil să apară" şi în dosarul EADS, existând "comisii rogatorii în derulare cu colegi din statele europene şi trebuie să ne coordonăm şi cu ei".

Contractul pentru securizarea frontierelor noastre a fost atribuit concernului EADS fără licitaţie, printr-o hotărâre a guvernului Adrian Năstase, la o valoare de circa 1 miliard euro. Dosarul Microsoft se referă la semnarea unor contracte de licenţe Microsoft pentru şcoli, în valoare de sute de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb