ALERT Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv

Mirabela Vasile
Anticorupţie / 14 septembrie 2015

Actualizare 20:50

Curtea de Apel Bucureşti a respins în acestă seară contestaţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a decis ca acesta să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de DNA de luare de mită, informează surse din presă.

Decizia luată luni seară de judecătorul Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucureşti, este definitivă, astfel că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne pentru 30 de zile în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie.

Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie de către prefectul Capitalei, iar atribuţiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmând să fie luată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Procesul a durat aproximativ şapte ore, iar la final avocatul lui Oprescu, Alexandru Chiciu, a dezvăluit că primarul a declarat în sala de judecată că nu a luat niciodată mită şi că a fost avertizat de foarte mult timp că i se pregăteşte ceva.

"Sorin Oprescu s-a poziţionat foarte bine în cadrul procesului. S-a referit la faptul că niciodată nu a pretins, direct sau indirect prin intermediari, mită de la niciun fel de persoană. Niciodată nu a cunoscut provenienţa sumelor de bani. Sunt susţinerile domnului Oprescu din primul moment, dinainte ca noi, avocaţii, să gândim o strategie de apărare", a declarat Chiciu.

Avocatul a adăugat că Sorin Oprescu a fost avertizat "din foarte multe surse" că i se pregăteşte ceva.

"A spus-o şi în sala de judecată. A aflat din foarte multe surse faptul că i se pregăteşte ceva. A spus că, de foarte mult timp, a fost avertizat să fie atent că i se pregăteşte ceva. A fost un om deschis, niciodată nu s-a ascuns. De ce nu şi-a luat măsuri de precauţie? Un om care nu are niciun fel de legătură cu vreo faptă ilicită, de ce să îşi ia măsuri de precauţie. Sorin Oprescu nu s-a temut de nimic. A fost un om care a avut nevoie de nişte bani, i-a cerut şi a primit un împrumut", a explicat Alexandru Chiciu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:18

Şedinţa de la Curtea de Apel Bucureşti pentru judecarea contestaţiei lui Sorin Oprescu la măsura arestului preventiv a fost suspendată.

Surse din presă transmit că primarul Bucureştiului a vorbit timp de cinci ore în faţa instanţei.

(S.A.)

-----------

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus din arest la Curtea de Apel Bucureşti, pentru judecarea contestaţiei sale la măsura arestului preventiv luată de Tribunalul Bucureşti în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită, transmit surse din presă.

Oprescu a ieşit încătuşat din duba Poliţiei şi a intrat în sediul instanţei fără a face declaraţii.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, află astăzi dacă rămâne în arest preventiv, caz în care va fi suspendat din funcţie, sau va fi eliberat şi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i pute. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb