• Update
Preşedintele statului: "Vă pot spune ce am făcut noi. Văzând ce se întâmplă, am forţat pentru un deficit de 1,9% şi nu de 3%. Exact ca să ne împrumutăm mai puţin, pentru că deja orice dobândă peste 7% este extrem de costisitoare. Noi, în luna iunie, am împrumutat cu 5,2 - 5,3, iar acum dobânzile au ajuns la 7,8 - 8%, chiar peste 8. Avem acelaşi CDS cu Italia în momentul de faţă".
• Update
Traian Băsescu: "România este în momentul de faţă foarte afectată de situaţia din zona Euro. În lunile de vară (...) CDS-ul nostru era la împrumuturi pe zece ani în jur de 200 de puncte, la un an împrumuturile erau cu sub 100 de puncte. Aceasta este prima de asigurare de împrumuturi, iar, în momentul de faţă, datorită neîncrederii generate de întârzierile pentru Grecia, de ce se întâmplă în Italia, CDS-ul României la credite pentru zece ani a depăşit 450 şi merge în sus cu toată zona. Deci suntem afectaţi. România plăteşte o factură grea a întârzierii deciziilor convingătoare în zona Euro".
• Update
Traian Băsescu: "Acel buget al Ministerului Educaţiei nu include cheltuielile salariale, nu include cheltuielile materiale, nu include cheltuielile cu săli de sport, bazine de înot şi terenuri care sunt în sarcina altor instituţii decât a bugetului educaţiei. Salariile, cheltuielile materiale sunt în sarcina administraţiilor locale şi ele se plătesc din cotele defalcate de TVA care rămân la administraţiile locale. De asemenea, dezvoltările de baze sportive pentru şcoli, pentru instituţii de învăţământ sunt la Ministerul Dezvoltării, deci sper să fie o abordare corectă".
• Update
Băsescu: "Vânzarea de pachete minoritare la companii ţine de creşterea competitivităţii".
• Update
Preşedintele Traian Băsescu: "Din punctul nostru de vedere, ca ţară care are obligaţia în acordul de aderare să se pregătească pentru intrare în zona euro, sunt modificări de revizuire extrem de importante, care pe noi ne ajută".
• Update
Traian Băsescu: "O altă procedură e legată de introducerea în Constituţia statelor membre UE a limitei maxime de 3% din PIB. Această prevedere urmând a fi ratificată de Curtea de Justiţie a UE."
• Update
Băsescu: "Soluţia corectă este amendarea imediată a protocolului 12 care necesită doar consultarea PE şi BCE şi poate fi stabilit la nivelul Consiliului, iar într-o fază ulterioară, când va exista consens la nivelul celor 27, se poate trece la modificarea articolului 136 din Tratat sau a Protocolului 14".
Preşedintele Traian Băsescu susţine o declaraţie de presă, astăzi, la Palatul Cotroceni.