ALERT  Varujan Vosganian scapă de urmărirea penală

Anticorupţie / 12 februarie 2015

 Varujan Vosganian scapă de urmărirea penală

Actualizare 15:28 Iohannis: "Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea DNA în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian".

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un mesaj prin care susţine că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

Potrivit domniei sale, votul senatorilor arată că "nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului". "În faţa justiţiei, nu există decât o singură măsură: respectul faţă de lege, indiferent de persoană sau funcţie", a susţinut Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

---

Actualizare 13:46

Senatorii nu au încuviinţat începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Economiei, senatorul PNL, Varujan Vosganian, după ce acesta a plâns, joi, în plenul Senatului.

71 de senatori au votat "împotrivă" şi doar 56 "pentru", 5 voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile.

Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost adresată Senatului României în cadrul Dosarului 146/D/P/2010.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Vizibil emoţionat în timpul şederii în plen, senatorul PNL a avut înainte de vot şi un discurs de la tribuna Senatului.

El şi-a susţinut nevinovăţia în faţa colegilor senatori, ca şi la şedinţa anterioară, în care s-a discutat în plen solicitarea Parchetului General de încuviinţare a cererii de începere urmăririi penale împotriva sa.

Comisia juridică a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu majoritate de voturi, solicitării Parchetului General de încuviinţare a începerii a urmăririi penale a lui Varujan Vosganian.

(Elena Deacu)

----

Senatul a aprobat, azi, cu 77 de voturi "pentru" şi 52 voturi "împotrivă", solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PSD Ion Ariton, fost ministru al Economiei, potrivit surselor din presă.

Votul a fost secret, cu bile.

Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost adresată Senatului în cadrul Dosarului 50/P/2014, în vederea formulării cererii de urmărire penală faţă de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei.

Ariton este acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea "Galei Bute" de către firma lui Rudel Obreja.

DNA vrea să înceapă urmărirea penală în cazul fostului ministru al Economiei Ion Ariton pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. penibil!

    Fără a mă interesa dacă Vosganian este vinovat sau nu, consider ca decizia senatului de a nu stă preş în faţă oricărei cereri este corecta. Justiţia televizată sau nu, nu este un scop în sine ci trebuie sa servească interesului naţional. În cazul lui Vosganian, dacă nu există elemnte noi atunci cererea trebuie respinsă. Dacă se întrunesc elementele necesare, atunci sa se ducă la bulau darSenatul trebuie sa îşi dea acceptul.

    1. Cred ca te uiti cu ochelari de cal la lege. Nimeni nu este mai presus de lege iar tertipul asta pentru parlamentari este chiar impotriva constitutiei. Deci esti armean sau ungur ?

    In acesta situatie, decizia este corecta.

    1. ai citit in stele de stii ? sau parca numai justitia decide ?

      Am scris: "Nu cred".

      Daca a luat, atunci procurorii sa sustina asta, si e OK. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb