Alexander Adamescu poate fi extrădat

A.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 16 aprilie 2018

Alexander Adamescu poate fi extrădat

O instanţă din Marea Britanie a decis, vineri, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, poate fi extrădat în România, potrivit unei televiziuni de ştiri, care precizează că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, recent, că Alexander Adamescu a fost arestat în Marea Britanie, după ce el a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), document neasumat însă de această instituţie.

În schimb, Alexander Adamescu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că documentul prezentat în faţa instanţei britanice i-a parvenit de la ziarul România Liberă, care s-a aflat în corespondenţă cu ANP. El a precizat că nu este cercetat penal pentru fals.

"Am primit cu tristeţe decizia instanţei londoneze. Este o decizie greşită şi profund nedreaptă. A venit pe fondul unei erori demonstrată a fi neintenţionată din partea apărătorilor lui Alexander Adamescu" , notează un comunicat semnat Familia Adamescu, precizând : "Avocaţii pregătesc în aceste momente apelul. Decizia de astăzi (n.r. - vineri) nu este executorie şi va fi atacată cu apel. Alexander s-a apărat corect, justiţia trebuie să fie egală pentru toată lumea şi trebuie să ne acorde şansa de a demonstra adevărul".

Alexander Adamescu a vorbit, în decembrie 2016, în cadrul unui interviu luat în exclusivitate de ziarul BURSA, despre arestarea sa, dar şi despre afacerile din România, deţinute de The Nova Group Investments BV - Astra Asigurări (intrată în faliment), participaţiile la Unirea Shopping Center şi Intercontinental.

Domnia sa considera că statul român duce o campanie de distrugere a grupului The Nova Group (TNG), deţinut de familia Adamescu.

Dan Adamescu a decedat la începutul anului 2017.

În iunie 2016, Alexander Adamescu a mai fost arestat la Londra, înainte de o conferinţă despre abuzurile mandatelor de arestare europene, unde trebuia să vorbească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb