ZIARUL BURSA

16 aprilie 2018
Ediţia din 19.10.2024
"Mission Accomplished!"

"Mission Accomplished!"

VLAD DOBREAInternaţional / 16 aprilie 2018

- Atacul sirian cu gaze nu a existat, rachetele americane au fost doborâte, atunci de unde vin morţii?!

- Este de ajuns să le spui sirienilor că sunt atacaţi şi se omoară între ei.

Asupra Siriei au fost lansate, vineri, atacuri de război, la care au participat o navă de război a Naţiunilor Unite care operează în Marea Roşie (conform oficialilor americani), bombardiere americane B-1, patru aeronave Royal Tornado GR4 ale Marii Britanii (lansând rachete Storm Shadow) şi avioane de tip Rafale, ale Franţei.

Ţintele vizate de atacuri au fost următoarele:

- Un centru de cercetare ştiinţifică din Damasc;

- O unitate de stocare a armelor chimice, situată la vest de Homs;

- O instalaţie de depozitare a echipamentelor chimice şi un post de comandă lângă Homs.

Războiul din Siria nu a început... încă!

Cornel CodiţăEditorial / 16 aprilie 2018

Cornel Codiţă

Episodul militar consumat în noaptea de vineri spre sîmbătă a fost pregătit cu cea mai mare grijă pentru a rămîne doar atît: un moment bine încapsulat, din punct de vedere politic, dar şi militar, dintr-un conflict a cărui întreagă istorie este departe de a fi fost scrisă.

"Cu privire la schema de tarifare, recomandarea mea către board va fi să nu mai creştem niciun tarif", a declarat Adrian Tănase.

Acţionarii BVB au aprobat distribuirea a 95% din profitul pe 2017

A.A.Piaţa de Capital / 16 aprilie 2018

Actualizare 12:43

Acţionarii BVB au decis aprobarea de principiu a iniţierii de către B.V.B. a demersurilor pentru înfiinţarea Contrapărţii Centrale pentru pieţele administrate de B.V.B., ca persoana juridică română, societate pe acţiuni conform Legii 31/1990 republicată, soluţie cu potenţial de a conduce către conceptul de Contraparte Centrală Regională, şi mandatarea administratorilor şi directorului general ai B.V.B. să întreprindă toate măsurile corespunzatoare şi să realizeze toţi paşii necesari pentru atingerea acestui obiectiv, precum şi aprobarea, de principiu, a unei investiţii de maximum 7 milioane Euro, care ar permite B.V.B. obţinerea statutului de acţionar al Contrapărţii Centrale. Propunerea fusese introdusă ca urmare a solicitării Asociaţiei Brokerilor şi SIF Transilvania.

------------

Actualizare 12:33 Directorul general al BVB Adrian Tănase a prezentat acţionarilor, în AGEA, o informare cu privire la Contrapartea Centrală. Acesta a spus ca există trei soluţii: să constituie o CCP românească cu toate serviciile locale, o CCP românească, dar cu anumite servicii externalizate, sau conectarea la o CCP straină.

Adrian Tanase a precizat că, la acest moment, nu poate indica varianta cea mai bună.

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor BVB a decis aprobarea modificării programului de alocare a acţiunilor proprii deţinute de Societate, către salariaţii şi directorii Societăţii, precum şi către membrii Consiliului Bursei, aprobat de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii prin Hotărârea nr. 6 din data de 12.04.2017.

------------

Actualizare 11:13 Acţionarii BVB au respins abrogarea noului plan tarifar adoptat în aprilie anul trecut şi implementat de anul acesta. Propunerea anulării noilor tarife fusese înaintată de Asociaţia Brokerilor şi SIF Transilvania.

------------

Pro şi Contra AL-ASSAD

Pro şi Contra AL-ASSAD

V.D.Internaţional / 16 aprilie 2018

Pro 

- Egiptul s-a declarat, sâmbătă, profund preocupat de escaladarea militară în Siria, care ar putea afecta siguranţa poporului sirian şi pune în pericol acordurile de reducere a tensiunilor, conform Reuters: "Republica Arabă Egipt îşi exprimă solidaritatea cu poporul frate sirian în aspiraţiile sale de a trăi în securitate şi stabilitate".

Capitalul privat - principalul combustibil pentru BET

AVANTAJUL SĂ FII FOARTE MIC - INDICELE BET A SURCLASAT PIEŢELE DIN EUROPA ŞI SUA Capitalul privat - principalul combustibil pentru BET

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 aprilie 2018

Randamentul mediu al emitenţilor ce compun indicele este de circa 7% 

Indicii pieţelor mature din Europa şi Statele Unite ale Americii au fost surclasaţi, de la începutul anului, de indicele BET, cel mai important coş de acţiuni al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ce a marcat o creştere de 15,14%, în perioada 29 decembrie 2017 - 12 aprilie 2018.

Declinul neobişnuit al francului, rezultat al sancţiunilor Occidentului împotriva Rusiei

ANALIZĂ BLOOMBERG PRIVIND EVOLUŢIA RECENTĂ A MONEDEI ELVEŢIENE: Declinul neobişnuit al francului, rezultat al sancţiunilor Occidentului împotriva Rusiei

A.V. Internaţional / 16 aprilie 2018

Scăderea înregistrată săptămâna trecută de franc faţă de euro a fost neobişnuită, în condiţiile în care moneda elveţiană este considerată un plasament sigur în perioade cu turbulenţe, cum este cea actuală, generată de tensiunile de la nivel mondial, conform unei analize Bloomberg, care sugerează că această evoluţie pare să fi fost generată de vânzarea de franci de către unii bogătaşi ruşi.

Criza democraţiei

FREEDOM HOUSE 2018 Criza democraţiei

D.N.Politică / 16 aprilie 2018

Rapoartele Freedom House "Ţări în Tranziţie - 2018" şi "Libertatea în lume - 2018" scot în evidenţă un lucru îngrijorător: democraţia este în criză. Conform organizaţiei non-guvernamentale Freedom House, tendinţa globală este de consolidare a regimurilor autoritare şi de şubrezire a democraţiilor: 45% din ţările lumii sunt considerate ţări libere, 30% parţial libere şi 25% ţări nelibere ( regim autoritar - dictatură). Din punctul de vedere al populaţiei globului: 39% din populaţia lumii trăieşte în ţări democratice, 24% în ţări parţial libere şi 37% în ţări care nu sunt libere.

Deputaţii reiau discuţiile pe Legea băncilor pentru locuinţe

PIAŢA DE ECONOMISIRE-CREDITARE, ÎN AL TREILEA AN DE BLOCAJ Deputaţii reiau discuţiile pe Legea băncilor pentru locuinţe

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 16 aprilie 2018

Deputatul Marius Constantin Budăi: "Legea Bauspar va intra, săptămâna viitoare, la Comisia de buget" 

Actorii implicaţi aşteptau aprobarea iniţiativei legislative încă de anul trecut

Proiectul de modificare a Legii care guvernează activitatea celor două bănci pentru locuinţe din ţara noastră urmează să intre la raport în Comisia de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare, după cum ne-a spus deputatul Marius Constantin Budăi, preşedintele acestei comisii.

ArcelorMittal confirmă că a propus să vândă combinatul de la Galaţi

PENTRU A PUTEA CUMPĂRA COMBINATUL ILVA DIN ITALIA ArcelorMittal confirmă că a propus să vândă combinatul de la Galaţi

M.P.Piaţa de Capital / 16 aprilie 2018

Grupul ArcelorMittal a anunţat, vineri, într-un comunicat, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia, o decizie finală a Comisiei urmând să fie luată până pe 23 mai 2018.

Misiune îndeplinită?

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 16 aprilie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Să fi fost "operaţiunea Hamilton", aşa cum pare să fi fost numele de cod al acţiunii militare comune a SUA, Franţei şi Marii Britanii, o "misiune îndeplinită"? "Mission Accomplished!", aşa aprecia într-un tweet preşedintele SUA, Donald Trump, rezultatul atacului aerian conjugat americano-franco-britanic din dimineaţa zilei de 14 aprilie asupra a trei obiective din Damasc şi la Homs, în centrul Siriei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Alexander Adamescu poate fi extrădat

Alexander Adamescu poate fi extrădat

A.A.Anticorupţie / 16 aprilie 2018

O instanţă din Marea Britanie a decis, vineri, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, poate fi extrădat în România, potrivit unei televiziuni de ştiri, care precizează că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Cădere de 1,21% pentru BET-NG

BVB Cădere de 1,21% pentru BET-NG

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 aprilie 2018

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Deprecierea cotaţiilor pieţei reprezintă o corecţie normală după creşterea din ultima perioadă" 

Şedinţă de tranzacţionare de la finalul săptămânii a fost marcată de scăderea tuturor indicilor Bursei de...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo