DUPĂ CE A CONTESTAT ALEGERILE DIN OCTOMBRIE, ACUZÂND ÎNCĂLCAREA PROCEDURII DE DEPUNERE A CANDIDATURILOR Alexandru Botez şi-a depus candidatura pentru Consiliul de Administraţie al Electrica

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 aprilie 2018

Ministerul Energiei a solicitat alegerea unui nou Consiliu de Administraţie, deşi actuala conducere a fost aleasă în octombrie, pe patru ani

Acţionarul Alexandru Botez, care a contestat alegerile din octombrie, acuzând încălcarea procedurii de depunere a candidaturilor, şi-a depus, vineri, candidatura pentru a deveni membru al Consiliului de Administraţie al Electrica.

Acesta a susţinut: "Sper ca de data aceasta să nu se mai facă un abuz, iar candidatura mea să fie acceptată. Am fost încurajat în demersul meu de mai mulţi acţionari minoritari. Încercarea mea este în primul rând un semnal în legătură cu acest comportament discreţionar al ALDE care este pe cale să transforme această societate strategică privată într-un acaret de partid.

Mesajul prin care candidez este: «Respect pentru toţi acţionarii! Opriţi abuzurile şi ilegalităţile la Electrica!» În zilele următoare voi adresa o scrisoa­re publică tuturor acţionarilor societăţii, în care voi explica problemele cu care se confruntă societatea şi ce îmi propun să fac ca membru al Consiliului de Administraţie".

"Electrica" va organiza alegeri pentru un nou Consiliu de Administraţie, prin vot cumulativ, la Adunarea Generală din 27 aprilie, după ce convocatorul AGA a fost completat, la propunerea Ministerului Energiei, în calitate de acţionar deţinând 48,78% din capitalul social. Ministerul a cerut totodată stabilirea duratei mandatului membrilor aleşi prin aplicarea metodei votului cumulativ pentru o perioadă de patru ani. Astfel, conducerea "Electrica" ar putea fi schimbată, după ce actualii administratori au fost aleşi pe patru ani, în luna octombrie 2017.

Propunerea Ministerului Energiei a stârnit nemulţumirea unor acţionari, Alexandru Botez spunând, în luna martie, că nu i se pare normal ca Ministerul Energiei să schimbe, din nou, administratorii Electrica, în condiţiile în care cei înlocuiţi au dreptul la plăţi compensatorii: "Daniel Chiţoiu şi ALDE se comportă ca şi cum Electrica ar fi moşia lor, cu un dispreţ profund faţă de acţionarii minoritari. Nu poţi să ceri alt vot cumulativ, când ai cerut unul în toamna anului trecut, iar acesta face obiectul unor procese în instanţă. În plus, fiecare membru ALDE demis de AGA Electrica din Consiliul de Administraţie primeşte minim 30.000 de euro net drept compensaţie. 30.000 de euro este salariul unui profesor pe doi ani. Dacă voi considera că există susţinere pentru candidatura mea din partea acţionarilor minoritari, nu exclud să îmi depun candidatura. Jaful la Electrica trebuie oprit. Acţiunile sunt în declin".

Conducerea Electrica a propus acţionarilor distribuirea a 245,4 milioane de lei sub formă de dividende, reprezentând 100% din profitul net distribuibil realizat anul trecut, stabilit pe baza situaţiilor financiare individuale, după deducerea rezervei legale.

Conform propunerii, dividendul brut este în valoare de 0,7237 lei pe acţiune, iar randamentul dividendului propus este de 6,3%, luând în calcul preţul acţiunii Electrica la Bursa de Valori Bucureşti din data de 5 martie 2018.

În anul 2017, Electrica a obţinut un profit net individual de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% faţă de cel din 2016, în baza situaţiilor financiare individuale întocmite în conformitate cu IFRS-UE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E de apreciat demersul lui! ALDE trebuie sa inceteze cu mizeriile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb