China vrea o conexiune între Bursa din Shanghai şi London Stock Exchange

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 aprilie 2018

China vrea o conexiune între Bursa din Shanghai şi London Stock Exchange

LSE şi-a ales un nou director executiv, care îşi va prelua atribuţiile la 1 august

China intenţionează să lanseze, în acest an, o legătură între Bursele de Valori din Shanghai şi Londra, pentru tranzacţiile cu acţiuni, creând un sistem care le-ar oferi investitorilor din ţara asiatică acces direct la acţiunile listate în Marea Britanie, conform Bloomberg.

Guvernatorul Băncii Populare din China (banca centrală), Yi Gang, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul Forumului Boao pentru Asia, că această legătură se înscrie într-un pachet mai larg de politici care vor deschide în continuare sectorul financiar al ţării.

Programul cu London Stock Exchange Group Plc ar fi cea de-a treia legătură de acest gen, după ce, în noiembrie 2014, a fost lansată legătura dintre pieţele din Shanghai şi Hong Kong, iar în decembrie 2016 - dintre Hong Kong şi Shenzhen.

O înţelegere între bursele din Londra şi Shanghai era în lucru încă din septembrie 2015. În noiembrie 2016, LSE şi Bursa din Shanghai au convenit "să elaboreze reguli şi modalităţi de implementare a acordului".

"Importanţa conexiunii este simbolică, deoarece investitorii britanici au deja acces la acţiunile din China prin intermediul legăturilor din Hong Kong, iar traderii chinezi pot folosi filialele offshore ale societăţilor de brokeraj de pe piaţa internă pentru a cumpăra acţiuni la Londra", a declarat Huang Dongsheng, şeful departamentului de cercetare din cadrul Weifang Fund din Shanghai, care are în administrare peste 4 miliarde de yuani (637 milioane dolari). Dar, acesta spune că "programul arată că autorităţile din China îşi adâncesc efortul de deschidere a pieţei şi de a transforma yuanul într-o monedă globală".

Nikhil Rathi, cel care conduce London Stock Exchange Plc, este de părere că legătura cu piaţa din China este bună pentru cele două ţări, dar şi pentru economia globală. Acesta a menţionat: "Companiile listate în Marea Britanie vor avea acces în mod direct la investitorii chinezi, iar aceştia din urmă vor avea în mod real acces din China la acţiunile internaţionale".

David Schwimmer, ales în fruntea LSE

London Stock Exchange Group Plc l-a angajat în funcţia de director executiv al pieţei londoneze (LSE) pe David Schwimmer, care provine de la "Goldman Sachs Group" Inc.

Acesta se va alătura LSE la data de 1 august, după o carieră de 20 de ani la "Goldman Sachs".

Conform anunţului făcut vineri de LSE, Schwimmer, în vârstă de 49 de ani, obţine astfel unul dintre cele mai importante posturi din sectorul financiar al Londrei. Acesta îl va înlocui pe directorul interimar David Warren, care va rămâne director financiar.

David Schwimmer este "un lider cu o mare experienţă şi a fost numit după un amplu proces de selecţie", a informat Bursa din Londra.

LSE căuta un nou şef după ce Xavier Rolet a decis să părăsească piaţa, în noiembrie anul trecut, pe fondul neînţelegerilor cu acţionarul activist "TCI Fund Management".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb