Alexandru Nazare şi-a exprimat deschiderea de a consolida relaţiile cu Marea Britanie

J.P.
Miscellanea / 4 martie 2021

Alexandru Nazare şi-a exprimat deschiderea de a consolida relaţiile cu Marea Britanie

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit astăzi cu ministrul de stat pentru politici comerciale în Departamentul Internaţional de Comerţ al Marii Britanii, Greg Hands, aflat împreună cu echipa sa la Bucureşti pentru a purta discuţii cu oficiali ai statului şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, privind climatul economic actual şi potenţialele căi de cooperare şi consolidare a relaţiilor comerciale dintre Marea Britanie şi România, în condiţiile post-Brexit, conform unui comunicat remis redacţiei.

În cadrul întrevederii, ministrul Alexandru Nazare şi-a exprimat deschiderea de a consolida relaţiile cu Marea Britanie, subliniind oportunitatea atragerii de investiţii străine directe în contextul în care România prezintă un grad ridicat de competitivitate fiscală în regiune.

"Nevoile de dezvoltare ale României exced sumele pe care le avem la dispoziţie în momentul de faţă din fonduri structurale, de aceea consider că ţara noastră poate beneficia de experienţa Marii Britanii în privinţa atragerii de fonduri private în economie. Este necesar să adoptăm un model funcţional care să ajute şi să susţină economia României, mediul de afaceri şi relaţiile cu investitorii străini", a declarat Alexandru Nazare.

Totodată, ministrul român de Finanţe a subliniat faptul că bugetul pentru anul 2021, recent adoptat de către Parlament, prevede un nivel istoric al investiţiilor statului, concomitent cu reducerea deficitului şi înscrierea României pe o traiectorie de ajustare fiscală sustenabilă. Alexandru Nazare a reiterat solicitarea pentru sprijinul Marii Britanii în vederea aderării României la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Greg Hands şi-a exprimat aprecierea faţă de relaţiile foarte bune dintre Marea Britanie şi România, arătându-şi totodată deschiderea de a oferi sprijin în consolidarea şi extinderea relaţiilor comerciale dintre cele două state. De asemenea, ministrul a prezentat instrumentele financiare puse la dispoziţie de către Marea Britanie prin UKEF (UK Export Finance), de aproximativ 4 miliarde de lire, în vederea finanţării unor proiecte de investiţii, în măsura în care acestea se înscriu în criteriile de eligibilitate.

Ministrul britanic, Greg Hands, este un apropiat al României, fiind deja la cea de-a opta sa vizită în ţara noastră, din anul 1988 până în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb