ALEXANDRU PETRESCU, MINISTRUL COMUNICAŢIILOR ŞI SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE: "România poate avea o preşedinţie digitală de succes"

L.T.
Internaţional / 1 martie 2019

Alexandru Petrescu (Sursa foto: Twitter)

Alexandru Petrescu (Sursa foto: Twitter)

România a dovedit că poate avea o preşedinţie digitală de succes, începând cu 1 ianuarie, şi vom menţine acceleraţia la podea, astfel încât, până la sfârşitul mandatului la Consiliul Uniunii Europene să putem avea un progres foarte bun pe gestionarea dosarelor existente, a declarat, astăzi, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, la Palatul Parlamentului, înainte de reuniunea informală a miniştrilor în domeniul comunicaţiilor (TTE), ce are loc la Bucureşti.

"România a dovedit de la 1 ianuarie 2019 că poate avea o preşedinţie digitală de succes. Am avut un parcurs extrem de bun. Am reuşit să creăm premisele necesare pentru un dialog de substanţă, astfel încât rezultatele au dus la un acord ce a stat la baza închideri dosarului reutilizării datelor din sectorul public, în ianuarie. În februarie, am închis dosarul Europa Digitală, un program deosebit de important şi un instrument financiar ce presupune alocarea de fonduri europene pentru 2021 - 2027 şi vă asigur că o să menţinem acceleraţia la podea, în aşa fel încât să păstrăm mementum-ul şi până la sfârşitul preşedinţiei să putem avea un progres foarte bun şi pe gestionarea celorlalte dosare", a spus Petrescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Comunicaţiilor a adăugat că, în cadrul agendei Consiliului miniştrilor de telecomunicaţii şi societate informaţională, subiectul privind inteligenţa artificială trebuie analizat atât din perspectiva beneficiilor, cât şi din cea a potenţialelor riscuri.

"Avem reuniunea informală a Consiliului de miniştri din sectorul digital al statelor membre Uniunii Europene, iar pe agenda de discuţii se află teme deosebit de importante din perspectivă politică şi strategică în ceea ce priveşte sectorul digital. Vom analiza modelarea conceptului de Piaţă Unică Digitală după 2020, dar vom aborda cu ceva mai multă profunzime şi conceptul de inteligenţă artificială. Ne dorim ca în cadrul agendei TTE - a Consiliului miniştrilor de telecomunicaţii şi societate informaţională - să regăsim mai mult din subiectul legat de inteligenţa artificială atât din perspectiva beneficiilor, cât şi din cea a mitigării potenţialelor riscuri. Astăzi este o întâlnire informală a miniştrilor în care se pregătesc decizii care se vor lua la Consiliul de miniştri din iunie, din Luxemburg. În acea agendă se vor regăsi acţiunile şi convergenţele pe care astăzi le identificăm în decizii, la sfârşitul perioadei mandatului preşedinţiei noastre", a afirmat demnitarul.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, prezidează, astăzi, Reuniunea informală a miniştrilor în domeniul comunicaţiilor (TTE), după ce ieri a condus lucrările celei de-a treia Conferinţe ministeriale cu statele din Parteneriatul Estic, evenimente organizate la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

La reuniunea informală a miniştrilor în domeniul comunicaţiilor (TTE) participă miniştrii telecomunicaţiilor din statele Uniunii Europene, precum şi vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul european în domeniul digital, Andrus Ansip. Principalele subiecte de discuţie vor fi axate pe inteligenţa artificială şi pe Strategia Pieţei Unice Digitale - post 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb