ALEXANDRU RAFILA: "Sunt convins că, până la sfârşitul acestei luni, o să intrăm pe un trend descrescător al cazurilor de viroze"

M.C.
Politică / 11 ianuarie 2023

"Sunt convins că, până la sfârşitul acestei luni, o să intrăm pe un trend descrescător al cazurilor de viroze"

Alexandru Rafila a precizat că nu există justificări medicale pentru a declara epidemie de gripă şi nici justificări din punct de vedere economic şi social. MInistrul Sănătăţii a adăugat că este convins că spre finalul lunii ianuarie va fi înregistrat un trend descendent al cazurilor de gripă, sau cel mult până în prima săptămână a lunii februarie, când va putea fi eliminată măsura limitării vizitelor în spitale, relatează News.ro.

"Nu am declarat noi epidemie de gripă. Dacă eram în urmă cu 4 ani, atunci declaram epidemie. Între timp a apărut un act normativ, la începutul anului 2020, Legea 136, care introduce, atunci când se declară stare de epidemie, o serie întreagă de restricţii. Cum ar fi izolarea obligatorie, carantina. Nu cred că sunt măsuri potrivite pentru perioada în care ne găsim. Nu sunt justificate din punct de vedere medical şi nu sunt justificate nici din punct de vedere economic şi social. Mai ales că impactul ar fi fost şi pe copii care probabil nu ar fi putut să meargă la şcoală. Noi nu am închis şcolile în epidemia de gripă. S-au închis clase, s-a închis poate o şcoală unde a fost un număr mare de cazuri pentru câteva zile, dar sistemul de învăţământ în general a funcţionat", a declarat Alexandru Rafila, astăzi la TVR Info.

El a mai spus că "declararea stării de alertă epidemiologică era o alternativă legală, permisă de lege, care ne-a permis pe de o parte să generăm aceste recomandări pentru populaţie, pentru angajatori, pentru elevi şi să introducem măsurile de protecţie a pacienţilor, în primul rând, în unităţile medicale".

"Nu eu personal, mai ales trecând prin această pandemie şi învăţând câteva lucruri prin trecerea prin pandemie, am văzut că au fost luate măsuri excesive, care nu au fost justificate din punct de vedere medical, şi care au avut un impact nebănuit de mare asupra vieţii economice şi sociale. Nu cred că suntem în această situaţie. Eu sunt convins că, până la sfârşitul acestei luni, o să intrăm pe un trend descrescător al cazurilor de viroze, în general, şi de gripă, în particular, cel mult prima săptămână din februarie şi atunci o să putem să eliminăm chiar şi limitarea vizitelor în spitale. Ne dorim ca pacienţii să fie vizitaţi de rudele lor, să fie încurajaţi de rudele lor. Dar pentru o perioadă scurtă de două-trei săptămâni nu se întâmplă nimic dacă acest regim al vizitelor este redus", a completat ministrul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Declaratie neserioasa,

    nu se poate anticipa trendul

    infectiilor virale in lunile de iarna 

    1. a vrut sa spuna ciclu nu trend!

      Trendul arata nasteri copii si youth in piata = purtatori de viroze si muci! 

      s c cret 

      nu se poate anticipa numarul

      infectiilor virale in lunile de iarna,

      sunt in domeniu,stiu ce spun   

    Schimbati, ba, Legea 136 daca nu e buna!

    Dl. Rafila ia măsuri de bun simț și a devenit și diplomat în declarații. Vulpe bătrână:)

    Si-a spălat puținele păcate pe care le-a avut în timpul plandemiei, spre deosebire de alții cărora nici apa mării nu le spală. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb