Alexandru Rafila susţine că nu trebuie oprită vaccinarea cu serul AstraZeneca

S.B.
Miscellanea / 22 martie 2021

Alexandru Rafila susţine că nu trebuie oprită vaccinarea cu serul AstraZeneca

Medicul Alexandru Rafila consideră că administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford nu trebuie oprită în urma cazurilor de tromboze semnalate recent de Germania, informează news.ro.

El afirmă că administrarea serului poate fi "limitată" la persoanele care au tulburări de coagulare. Rafila adaugă că nu recomandă preventiv terapie anticoagulantă celor care primesc acest ser, deoarece o astfel de terapie este, la rândul ei, "riscantă".

"În mod evident, monitorizarea efectelor adverae ale unui vaccin este esenţială, faptul că autorităţile germane nu exclud legătura între apariţia unor tromboze - e adevărat puţine, şapte cazuri (...) - arată seriozitatea sistemului de sănătate din Germania şi din Uniunea Europeană, dar asta nu înseamnă că trebuie să opreşti vaccinarea. Studiul este importat şi, dacă există persoane care au diverse coagulopatii, adică boli legate de coagulare, probabil că la aceste persoane într-adevăr trebuie limitată administrarea acestui vaccin, dar asta nu înseamnă că vaccinul nu este bun, dimpotrivă, am văzut rezultate remarcabile în studiile făcute pe 32.000 de persoane", a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Antena 3.

El a adăugat că, în România, cu o singură excepţie care va fi clarificată, nu au fost constatate evenimente "care ar putea să pună probleme de siguranţă a vaccinării".

Medicul consideră că administrarea în mod preventiv de anticoagulante nu este recomandabilă celor care se imunizează ci acest ser.

"O terapie anticoagulantă nu poţi să o administrezi fără indicaţie medicală şi o terapia anticoagulantă, administrată cui nu trebuie este şi ea, la rândul ei, riscantă, adică poate să declanşeze o hemoragie. La o persoană hipertensivă nu dai o terapie anticoagulantă pentru că poate să facă o hemoragie care să-i pună viaţa în pericol. De la caz la caz, dacă sunt pacienţi la care există o anumită coagulopatie - aşa se numesc afecţiunile legate de tulburări ale coagulării, care pot să fie într-o direcţie sau în alta, hipercoagulabiltate sau, dimpotrivă, inhibiţia coagulării - atunci se poate avea în vedere o anumită medicaţie, dar nu aş recomanda general ca oamenii să ia o astfel de terapie", a explicat Rafila.

Rafila consideră că, dacă vaccinarea se va derula într-un ritm susţinut, România ar putea ajunge în toamnă în rândul ţărilor care vor putea avea epidemia sub control.

"În luna septembrie, dacă reuşim să creştem ritmul de vaccinare la o sută de mii de doze pe zi, sunt convins că şi România va fi în rândul ţărilor în care pandemia va fi ţinută sub control", a afirmat medicul, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. S-au semnalat cazuri si in Norvegia.Un vaccin este foarte util atata timp cat nu te omoara.Asa este,nu conteaza ca mor 7 oameni,10,15,etc.Sunt putini,nu?Pai daca nu e neamul tau,ce conteaza?Nu-i asa,Rafila sau cum dracu te-o fi chemand?Acest vaccin produce la unii oameni coagulare intravasculara diseminata dupa descrierea simptomatologiei dar cum numai tu esti expert.....Numar de trombocite scazute,trombi,hemoragii.Oricu m,te faci ca ploua!

    Scaderea numarului de trombocite (trombocitopenia) se coreleaza de regula cu hemoragiile, nu cu formarea trombilor / cheagurilor (tromboza).

    Faptul ca acelasi pacient prezinta simultan hemoragii si tromboza este atipic, chiar paradoxal. 

    Este insa documentata o boala, trombocitopenia autoimuna (engleza ITP - Immune Thrombocytopenia) care, desi foarte rar intalnita in populatie, explica aparitia acestor doua manifestari opuse (hemoragia si tromboza) la acelasi pacient. 

    Trombocitopenia autoimuna presupune o reactie imunitara aberanta a organismului in care anticorpii proprii ataca trombocitele. 

    Daca incidenta trombocitopeniei autoimune in populatia careia ii este administrat un tratatament / vaccin este mai mare decat cea intalnita la nivelul intregii populatii, acest lucru ar trebui sa fie semnificativ in studiile de post-marketing (sau studii clinice de faza 4) pentru respectivul medicament / vaccin autorizat si pus pe piata. 

    Pentru cei care vor sa afle mai mult: 

    1. ASH Publications: "Thrombosis in Patients with Immune Thrombocytopenia ,Review of Literature" 

    si 

    2. ScienceNorway: "Norwegian experts say deadly blood clots were caused by the AstraZeneca covid vaccine"

    “Our theory that this is a powerful immune response most likely triggered by the vaccine, has been confirmed”, says professor and chief physician Pal Andre Holme. Three Norwegian health workers under the age of 50 have been hospitalized. One is dead. " 

    Este posibil ca acest vaccin sa activeze sistemul de coagulare a sangelui cu producerea si depozitarea de fibrina si formarea trombilor microvasculari.In acest proces de activare continua a sistemului de coagulare proteinele de coagulare si trombocitele(de aici apare trombocitopenia) se consuma ducand la hemoragii.Ne facem ca nu stim ce inseamna CID.Sunt mai importanti banii sau viata oamenilor?Trebuie cercetat cu atentie acest vaccin produs de AstraZeneca!Chiar le sta starea in el?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb