Alianţa PNL-PD cere anchetarea adopţiilor internaţionale

LILIAN COJOCARU
Ziarul BURSA #Politică / 27 ianuarie 2004

PNL şi PD solicită constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, care să investigheze cauzele încălcării de către Guvern a moratoriului privind adopţiile internaţionale. Opoziţia crede că, din 2001 încoace, de cînd au fost oprite adopţiile internaţionale, Guvernul a permis adopţia a mai mult de o mie de copii în străinătate. "Guvernul a încălcat grav înţelegerea pe care a avut-o cu Uniunea Europeană de a suspenda adopţiile internaţionale, pînă la adoptarea unei legi europene în domeniu", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Emil Boc, preşedintele executiv al PD.

Premierul Adrian Năstase a declarat, săptămîna trecută, că adopţiile ce s-au făcut au fost permise de lege şi au reprezentat excepţii. "Putem discuta despre excepţii, atunci cînd faci zece adopţii, însă cînd, în doi ani, faci peste o mie de adopţii, aceasta deja e regulă", a afirmat, la rîndul său, purtătorul de cuvînd al Alianţei, Călin Popescu Tăriceanu.

Alianţa vrea constituirea comisiei parlamentare pentru a afla numărul exact şi destinaţia copiilor adoptaţi în străinătate, procedurile şi persoanele care au aprobat adopţiile şi sancţiunile care se impun. Pentru ca această comisie să fie constituită, este nevoie de votul majorităţii parlamentare. "Noi ştim că, fără sprijinul PSD, această comisie nu va putea fi constituită şi sperăm că PSD va vrea să demonstreze că nu are nimic de ascuns, votînd pentru anchetă", a mai spus Emil Boc.

Liberalii şi democraţii s-au arătat provocaţi de faptul că europenii critică şi anchetează cu mai multă eficienţă acţiunile Guvernului. "Refuzăm să mai stăm cu mîinile în sîn şi să lăudăm realizările Guvernului Năstase", a afirmat preşedintele executiv al PD. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu consideră că, prin comportamentul său, Guvernul aduce grave prejudicii imaginii ţării. "Faptul că au promis să facă ceva, să zică că au făcut-o, iar pe ascuns să-şi încalce promisiunea, va înrăutăţi mult relaţiile cu oficialii europeni", a arătat domnul Tăriceanu. Mai mult, opoziţia a acuzat Guvernul că a căutat pretexte şi scuze în tergiversarea adoptării unei legi a adopţiilor. Potrivit Alianţei PNL-PD, dacă Guvernul ar fi dorit cu adevărat, în doi ani ar fi avut suficient timp să elaboreze şi să adopte legislaţia necesară. "Guvernului i-a convenit această situaţie, pentru că adopţiile internaţionale reprezintă o sursă de venituri corupte, care se află în mîna Guvernului Năstase", a explicat Emil Boc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb