ALIANŢA PNL-PD: Demisia lui Rus este tardivă

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2004

Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL-PD califică drept tardivă demisia lui Ioan Rus, candidatul PSD la Primăria Clujului. Reprezentantul coaliţiei în lupta pentru aceeaşi primărie, democratul Emil Boc, declară: "Fostul ministru de interne s-a folosit de funcţie pe durata întregii campanii electorale, aruncînd în stînga şi în dreapta cu ameninţări la adresa contracandidaţilor". Emil Boc este de părere că Ioan Rus trebuia să demisioneze cu ceva vreme în urmă, dat fiind că Bulgaria a reuşit să încheie negocierile cu Uniunea Europeană, în condiţiile în care ţara noastră "bate şi acum pasul pe loc". Un alt motiv invocat de Emil Boc în acest sens ţine de faptul că rapoartele Comisiei Europene pentru România, din ultimii trei ani, indică domeniile administraţiei şi internelor drept cele mai deficitare. "Rus este responsabil direct pentru aceste rezultate negative", a subliniat Emil Boc. Candidatul Alianţei PNL-PD crede că fostul membru al Executivului trebuia să renunţe la funcţiile sale cel tîrziu la începutul campaniei electorale, din cauza incompatibilităţii dintre calitatea de ministru al internelor şi al administraţiei şi cea de candidat la alegerile locale. "În timp ce prefecţii au fost obligaţi să-şi prezinte demisia, dacă au dorit să candideze, şeful prefecţilor, adică ministrul de interne, nu a demisionat decît cu cinci zile înainte de încheierea campaniei electorale", a argumentat Emil Boc.

AP susţine opiniile Alianţei

Punctul de vedere al Alianţei D.A. este susţinut şi de Acţiunea Populară. Purtătorul de cuvînt al partidului, Mugur Ciuvică, consideră demisia lui Rus drept "un gest demagogic", menit să-i aducă mai multe voturi din partea clujenilor.

PSD recunoaşte că demisia lui Rus face parte dintr-o strategie electorală

"Decizia lui Ioan Rus este o dovadă de seriozitate şi angajament politic" a declarat, ieri, Titus Corlăţean, purtătorul de cuvînt al PSD, într-o conferinţă de presă. Domnia sa susţine că demisia ministrului arată respectul acestuia faţă de electoratul din Cluj-Napoca. Titus Corlăţean recunoaşte că Ioan Rus nu ar fi demisionat, dacă "un astfel de gest politic nu ar avea un impact pozitiv asupra electoratului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb