ALIANŢA PNL-PD: Preşedintele Ion Iliescu nu respectă Constituţia

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2004

Liberalii şi democraţii au reluat acuzele de implicare politică la adresa preşedintelui Ion Iliescu. "Ion Iliescu încalcă prevederile constituţionale care îl obligă la echidistanţă şi neutralitate politică", a declarat ieri, purtătorul de cuvînt al Alianţei, Călin Popescu Tăriceanu, arătînd că preşedintele a avut cel puţin şase întîlniri cu liderii PSD, în răstimp de o săptămînă şi jumătate. Oficialul liberal a criticat implicarea preşedintelui în activitatea de reorganizare internă a PSD, arătînd că Iliescu ar trebui să îşi asume consecinţele implicării sale politice, adică demisia.

"Mai mult, încercarea preşedintelui Ion Iliescu de a-şi masca amestecul în criza din PSD sub paravanul consultărilor cu partidele politice pe probleme de administraţie şi integrare europeană reprezintă o jignire gravă adusă opoziţiei, dar şi opiniei publice", consideră Tăriceanu.

Aliaţii nu sînt de acord cu responsabilizarea lor pentru problemele integrării europene. "Integrarea europeană este responsabilitatea directă a Guvernului şi nu a opoziţiei, iar acuzele lui Iliescu reprezintă nu numai o grosolană distorsionare a realităţii, ci şi o încercare de deturnare a atenţiei de la atitudinea sa partizană", a afirmat purtătorul de cuvînt al Alianţei PNL-PD.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că preşedintele şi premierul îşi neglijează sarcinile de administrare, de dragul restructurării PSD. "După alegerile din toamna acestui an, PSD va avea suficient timp pentru a se restructura, fiind în opoziţie", a declarat Tăriceanu. Liberalii şi democraţii cred că Ion Iliescu a încetat să mai fie preşedintele României, iar Adrian Năstase nu îşi mai îndeplineşte mandatul de premier, ambii fiind implicaţi în luptele pentru restructurarea PSD. "Cerem preşedintelui Ion Iliescu şi primului ministru Adrian Năstase să pună capăt acestui spectacol politic lamentabil şi să reînceapă să guverneze România", a declarat reprezentantul Alianţei. Călin Popescu Tăriceanu a reamintit că Bulgaria ne-a luat-o de mult timp înainte pe calea integrării europene, iar Parlamentul European avertiza, în primăvară, ca ţara noastră nu mai respectă toate criteriile politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb