ALIN STOICA: ''Rata de vaccinare a depăşit 50% în Bucureşti''

G.U.
Miscellanea / 31 mai 2021

''Rata de vaccinare a depăşit 50% în Bucureşti''

Rata de vaccinare cu cel puţin o doză a trecut de 50% în Capitală, transmite Digi24. Anunţul a fost făcut de prefectul Alin Stoica, înainte de o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti.

"Va fi CMBSU pentru transpunerea HG privind măsurile aplicabile de la 1 iunie. Nu avem nimic suplimentar faţă de aceste măsuri", a precizat Stoica, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că în Bucureşti s-a depăşit rata de 50% de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză.

Print-o hotărâre adoptată pe 27 mai, Guvernul a aprobat o serie de măsuri de relaxare începând cu 1 iunie, printre care permiterea desfăşurării evenimentelor private (nunţi, botezuri, etc) cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. La stabilirea numărului participanţilor nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanţilor poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19.

De asemenea, barurile, cluburile şi discotecile pot funcţiona, în intervalul orar 5,00 - 24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele imunizate împotriva COVID-19, transmite Digi24.

De asemenea, creşte de la 500 la 1.000 numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că sunt vaccinate anti-COVID, testate sau trecute prin infecţia cu SARS-CoV-2.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, aceasta putând creşte dacă persoanele sunt imunizate împotriva COVID-19, notează sursa citată.

Hotărârea prevede majorarea gradului de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, iar numărul clienţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

Este permisă redeschiderea locurilor de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

De asemenea, se permite redeschiderea piscinelor interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O singura intrebare am, dle prefect. De unde stiti ca toti cei vaccinati in Bucuresti si locuiesc in Bucuresti? Pentru ca Giurgiu si Ilfov au multi cetateni care fara sa fie rezidenti in oras, au multe lucruri de facut in oras.

    Nu-i asa ca nu ii impartiti dupa adresa de pe buletin, de resedinta, ci doar dupa adresa centrului de vaccinare?

    Pai asa Bucurestiul o sa ajunga la 140%. 

    1. Giurgiu 12.72 %

      Este evident ca multi giurgiuveni s-au vaccinat in Bucuresti pentru ca apoi sa plece la munca in Vest.

      Si in Ilfov este aceeasi situatie.

      Prefectul si-a cerut scuze. Nu a stiut sa interpreteze niste numere pe hartie si a lansat fake news.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb