Allianz-Ţiriac: profit de 18,3 milioane de lei, în primul semestru

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 august 2009

Allianz-Ţiriac a încheiat semes­trul I din 2009 cu un rezultat pozitiv, înregistrând un profit brut de 18,3 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei de asigurări.

În primul semestru din 2009 Allianz-Ţiriac a subscris prime brute totale (din activitatea de asigurări generale şi de viaţă) în valoare de 676 milioane de lei, cu 3 procente mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2008.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, primele brute subscrise în prima jumătate a anului curent au fost de 48 milioane de lei, cu 5 milioane lei mai puţin decât în perioada corespunzătoare din anul anterior, situaţie explicată de firmă prin faptul că efectul reducerii drastice a cererii de poliţe de asigurări de viaţă cu componentă investiţională (tip unit-linked), care deţin o pondere majoritară în portofoliul de asigurări de viaţă al companiei, nu a putut fi compensat de creşterea vânzărilor de poliţe tradiţionale. Activitatea de asigurări de viaţă a înregistrat un profit operaţional semestrial de 4,9 milioane de lei în 2009, comparativ cu 2 milioane de lei în 2008.

Veniturile din asigurări generale s-au situat la 628,4 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie anul curent, în uşoară scădere, cu 2,7 procente, faţă de subscrierile de 645,6 milioane, înregistrate în acelaşi interval din 2008.

Conducerea Allianz-Ţiriac afirmă că asigurările auto continuă să deţină ponderea principală în structura portofoliului companiei. Primele brute subscrise în contul poliţelor de asigurări casco au fost de 374,1 milioane de lei, în timp ce veniturile din asigurări obligatorii de răspundere civilă au atins valoarea de 116,1 milioane de lei.

A treia clasă de asigurări în ordinea ponderii în structura portofoliului de asigurări generale a companiei rămâne cea de asigurări de bunuri şi clădiri, cu subscrieri semestriale de 98 milioane de lei.

Asigurările generale derulate de Allianz-Ţiriac în semestrul întâi din anul 2009 au generat un profit operaţional de 13,5 milioane de lei, în condiţiile în care rata daunei s-a menţinut la un nivel sensibil egal cu cel înregistrat în intervalul ianuarie-iunie 2008, de 75 la sută.

Oficialii companiei consideră că veniturile anuale din prime ale Allianz-Ţiriac se vor situa la un nivel apropiat de cel înregistrat în 2008 (97 la sută într-un scenariu pesimist, respectiv 100 la sută într-unul optimist).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb