Allianz-Ţiriac: venituri de 926,5 milioane lei pe 2013

A.C.
Bănci-Asigurări / 19 martie 2014

Allianz-Ţiriac Asigurări a încheiat anul 2013 cu venituri totale din prime de asigurări generale şi de viaţă de 926,5 milioane lei, valoare cu 17,6 milioane lei mai mare decât nivelul subscrierilor înregistrate cu un an înainte, de 908,9 milioane lei, potrivit unui comunicat remis, astăzi, de Allianz-Ţiriac.

Potrivit comunicatului, creşterea aferentă anului trecut a fost susţinută de evoluţia segmentului de asigurări generale, a cărui pondere în generarea veniturilor totale din asigurări s-a situat la 88,9% iar afacerile de asigurări de viaţă au stagnat, având o contribuţie de 11,1% la realizarea subscrierilor din 2013.

Cifrele anuale preliminare, în conformitate cu Standardele Internaţionale de Contabilitate (IFRS) indică realizarea unui profit operaţional consolidat de 28 milioane lei aferent activităţilor de asigurări derulate de Allianz-Ţiriac în anul 2013, rezultat ce arată o creştere de peste trei ori mai mare, comparativ cu valoarea corespunzătoare anului anterior, de 6,6 milioane lei. Evoluţia pozitivă a acestui indicator se datorează, în principal, îmbunătăţirii rezultatelor tehnice pe segmentul asigurărilor generale, clasele auto, potrivit comunicatului.

Subscrierile din prime brute s-au majorat cu 17,3 milioane lei în valoare absolută, echivalentul a 2,1% iar primele brute subscrise pe acest segment au atins valoarea de 823,7 milioane lei, faţă de 806,4 milioane lei în 2012.

Valoarea despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac clienţilor (inclusiv terţi păgubiţi), pe parcursul anului trecut a fost de 478,3 milioane lei.

Potrivit comunicatului, asigurările auto şi cele de bunuri şi proprietăţi continuă să fie segmentele cu cele mai ridicate ponderi în structura veniturilor Allianz-Ţiriac.

Faţă de nivelul de 575,8 milioane de lei, consemnat în 2012, vânzările de poliţe auto au avansat, în 2013, cu 1,5%, până la 584,3 milioane lei iar poliţele Casco au generat venituri de 373,7 milioane lei, în timp ce subscrierile RCA au contabilizat un volum de prime de 210,6 milioane lei.

Asigurările generale non-auto (bunuri şi proprietăţi, răspundere civilă generală, sănătate dar şi altele) au consemnat o rată de creştere a veniturilor, de 3,8%, fiind superioară dinamicii înregistrate de portofoliul auto (1,5%). Primele brute subscrise pe segmentul de asigurări de bunuri şi proprietăţi s-au situat la 164,9 milioane lei anul trecut iar circa o treime din aceste venituri reprezintă subscrieri în contul poliţelor de asigurări de locuinţe.

În comunicat se mai arată că pe segmentul asigurărilor de viaţă, Allianz-Ţiriac a realizat subscrieri de 102,8 milioane de lei. Asigurările tradiţionale au avut o contribuţie de 49,5% la realizarea veniturilor anuale, în timp ce subscrierile de produse cu componentă investiţională reprezintă 50,5%.

În valoare absolută, veniturile din prime de asigurări tradiţionale ce oferă randamente investiţionale garantate s-au situat la 50,9 milioane de lei în 2013, înregistrând o creştere de aproape 3% comparativ cu anul anterior. Produsele de asigurări de viaţă cu componentă investiţională au generat venituri anuale de 51,9 milioane de lei, cu un milion de lei sub nivelul înregistrat cu un an înainte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb