Alumil Rom Industry SA, liderul pieţei sistemelor architecturale din aluminiu, a anunţat recent rezultatele financiare preliminare aferente anului 2024. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 113 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de 2023. Profitul net înregistrat în primele nouă luni a fost de 5,31 milioane de lei, cu 21,79% mai mare decât cel bugetat.
"Volumul lucrărilor de construcţii din România a înregistrat anul trecut o traiectorie descendentă, mai ales în sectorul clădirilor rezidenţiale, unde scăderea a depăşit 22%, potrivit datelor INS. În acest context, Alumil Rom Industry a încheiat 2024 cu o cifră de afaceri de 113 milioane de lei, cu 4,3% mai mică faţă de anul precedent. Profitul net realizat a fost de 5,31 milioane de lei, şi el în regres faţă de 2023, dar cu 21,79% mai mare decât estimările iniţiale. În acest sens, o contribuţie importantă au avut-o investiţiile solide făcute în automatizarea şi creşterea performanţei unităţilor de producţie, precum şi strategiile de transformare digitală pe care le-am lansat încă de acum câţiva ani şi pe care le dezvoltăm constant prin integrarea de tehnologii de inteligenţă artificială", a declarat Marius Ioniţă, director general Alumil Rom Industry.
Digitalizarea reprezintă o prioritate constantă în cadrul Alumil Rom Industry. În 2024, compania a lansat platforma MyWindows, care oferă beneficiarilor finali posibilitatea de a solicita oferte din partea vastei reţele de parteneri pe care compania a dezvoltat-o în cei 30 de ani activitate. Platforma, care a generat sute de noi cereri încă din primele luni de la lansare, este dezvoltată prin integrarea de noi funcţionalităţi inteligente, precum MyAI, care realizează un rating al partenerilor Alumil raportat la modul în care interacţionează cu MyWindows. Tot pentru a veni în sprijinul acestora, Alumil a implementat de mai mulţi ani şi platforma B2B MyAlumil, care automatizează procesele de plasare şi monitorizare a comenzilor, precum şi programul de loialitate "Alumilia", care anul acesta ajunge la a treia ediţie.
O altă iniţiativă importantă în domeniul digitalizării este şi platforma Alumil Build, un instrument gratuit care urmează să fie lansat în această primăvară şi prin intermediul căruia partenerii Alumil pot obţine uşor şi rapid oferte pentru tipologiile şi sistemele uzuale. Platforma oferă posibilitatea estimării necesarului de materiale, a costurilor, optimizărilor de tăieri, generarea şi exportarea de diverse rapoarte, precum şi trimiterea directă a comenzii în MyAlumil.
Compania şi-a diversificat anul trecut şi oferta de sisteme arhitecturale din aluminiu prin extinderea gamei de produse Outdoor disponibile pe piaţa locală, care încorporează cele mai avansate tehnologii. Soluţiile Alumil se remarcă atât prin calitate şi design, cât şi prin numeroasele funcţionalităţi şi opţiuni de montaj, care permit realizarea de proiecte arhitecturale moderne şi inovatoare.
"Ne concentrăm eforturile şi pe promovarea reţelei de showroom-uri pe care o avem în ţară, pentru a asigura o acoperire cât mai bună la nivel naţional. Dar şi pentru a dezvolta colaborarea noastră cu studiourile de arhitectură implicate în realizarea de locuinţe moderne, cu eficienţă energetică ridicată şi conforme cu standardele nZEB, precum şi cu cele mai exigente cerinţe de sustenabilitate în domeniul materialelor de construcţii", a mai precizat Marius Ioniţă.
Soluţiile Alumil oferă performanţe superioare de rezistenţă la foc, izolare fonică şi termică şi pot asigura reducerea cu până la 50% a costurilor lunare de încălzire şi răcire. De asemenea, Grupul Alumil a lansat anul trecut Loop80, aluminiu produs din 80% materiale reciclate şi care respectă cele mai înalte standarde de calitate. Toate produsele Alumil sunt conforme cu certificările internaţionale "OK Recycled", din partea TÜV AUSTRIA, şi C2C, din partea Cradle-to-Cradle Products Innovation Institute.